Hollanda’da Camiye Saldırı Girişimi

Hollanda’da Camiye Saldırı Girişimi

Hollanda’nın Ijmuiden kentindeki Hollanda Diyanet Vakfı’na (HDV) bağlı Kuba camisine saldırı girişiminde bulunulduğu bildirildi.

Hollanda’nın Ijmuiden kentindeki Hollanda Diyanet Vakfı’na (HDV) bağlı Kuba camisine saldırı girişiminde bulunulduğu bildirildi.

Polis, olayla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını, birinin daha sonra olayla ilişkisinin bulunmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldığını açıkladı.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan cami yetkilisi Süleyman Çelik, söz konusu kişilerin pazartesi akşamı kendilerini tehdit ederek camiye saldırı girişiminde bulunduklarını söyledi.

Olayı polise bildirdiklerini ve saldırganların gözaltına alındığını ifade eden Çelik, caminin polis tarafından 24 saat koruma altına alındığını belirtti.

İki hafta önce de caminin penceresine domuz başı bırakıldığını hatırlatan Çelik, şöyle konuştu:

“Olay anında camide bulunuyorduk. 3 kişi tehditler savurarak camiye saldırı girişiminde bulundu. Ben ve arkadaşlarım bunları engellemeye çalıştık. Bu arada arbede çıktı ve yönetici bir arkadaşımız hafif şekilde yaralandı. Aynı zaman da belediye meclis üyesi olduğum için hemen belediye başkanı ve polisi aradım, polis kısa süre zarfında olay yerine gelerek saldırganları tutukladı. Biz de karakola giderek şikayetçi olduğumuzu bildirdik.”

Saldırı girişiminin farklı gruplarla bağlantısının olup olmadığını bilmediklerini, polis araştırmasının devam ettiğini vurgulayan Çelik, cami cemaatiyle konuşarak onları rahatlattığını dile getirdi.

Konunun takipçisi olacaklarını ve saldırıda bulunan kişilerin en ağır cezaya çarptırılmaları için çaba göstereceklerine değinen Çelik, Ijmuiden Belediye Başkanı ve polis yetkililerinin cuma günü camilerini ziyaret ederek cemaati bilgilendireceklerini ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.