Hollande ve Merkel'den Yunanistan açıklaması

Hollande ve Merkel'den Yunanistan açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Yunanistan için müzakere kapısının açık olduğunu belirtirken, Almanya Başbakanı Merkel, "Zaman daralıyor. Çipras yarın önerisini sunmalı" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Yunanistan için müzakere kapısının açık olduğunu bildirdi.

Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan'daki referandumun sonucunu değerlendirmek üzere Elysee Sarayı'nda bir araya geldi.

Görüşme sonrasında iki lider basın mensuplarına açıklama yaptı.

YUNANİSTAN İLE MÜZAKERE KAPISI AÇIK

Avrupa Birliği'nin (AB) sadece ekonomik bir yapı olmadığını, içinde bazı temel değerler de barındırdığını söyleyen Hollande, Yunanistan'daki referandumun sonucuna saygı duyduğunu dile getirdi.

AB'de ulusal hakimiyete ve demokrasiye saygının esas olduğuna dikkati çeken Hollande, yarın Brüksel'de yapılacak zirvede Yunanistan ile ilgili eylem planının masaya yatırılacağını bildirdi.

Hollande, "Yunanistan ile müzakere kapısı açık" ifadesini kullandı.

"ÇİPRAS ÖNERİSİNİ SUNMALI"

Merkel ise referandumun sonucunu kabul ettiklerini dile getirerek, müzakere kapısının açık olduğunu tekrar etti.

Yunanistan ile ilgili henüz bir planın oluşmadığını vurgulayan Merkel, "Zaman daralıyor. Çipras (Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras) yarın önerisini sunmalı" ifadelerini kullandı.

Yunanistan konusunda Fransa ile dayanışma halinde olduklarını dile getiren Merkel, avro bölgesindeki 18 ülkenin de önerilerinin dikkate alınması gerektiğinin altını çizdi.

Yunan halkı dün yapılan referandumda, resmi kreditörlerinin sunduğu kurtarma paketini yüzde 38,7'e karşı yüzde 61,3 oyla reddetmişti.

IMF, geçen hafta yayımladığı raporda, Yunanistan'ın gelecek 3 yıl içinde 50 milyar avroluk finansmana ihtiyacı olacağını ve ülkenin borçlarının bir kısmının silinmesinin gerekebileceğini açıklamıştı.

Avro bölgesi liderleri Yunanistan'ın durumunu görüşmek üzere yarın akşam Brüksel'de toplanacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum