Hopa'da İHH'nın TIR'ına saldırı

Hopa'da İHH'nın TIR'ına saldırı

İHH'nın Artvin'in Hopa ilçesinde düzenlemek istediği iftar organizasyonu, sol grupların saldırısına uğradı. Olaylarda 6 kişi yaralandı.

Artvin’in Hopa İlçesi'nde vatandaşlara iftar vermek için hazırlık yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) 10 kişilik ekibi, ilçeyi terk etmelerini isteyen grubun saldırısına uğradı. Olayda 5’i polis 9 kişi yaralandı.

Olay bugün saat 15.30 sıralarında Hopa’nın Cami Meydanı’nda gerçekleşti. İHH’ye ait 10 kişilik bir ekip, bu akşam iftarda yemek vermek için vakfa ait TIR’ı meydana park etti. Gün içinde İHH’nin çalışmalarının anlatıldığı broşürler dağıtan gruba, öğleden sonra bazı kişiler tepki gösterdi. Saat 15.30 sıralarında da İHH’nin faaliyetlerini benimsemediklerini söyleyen ÖDP ve Halkevleri’ne mensup yaklaşık 50 kişi, TIR’ın çevresinde toplanarak gruptan ilçeyi terk etmelerini istedi.

HAVAYA 5 EL ATEŞ AÇILDI

Gerginliğin büyümesi üzerine 60 kişilik çevik kuvvet ekibi meydanda güvenlik önlemi aldı. Bu sırada sözlü tartışma kavgaya dönüşünce grup taş ve sopalarla İHH ekibine ve TIR’a saldırdı. Polisin iki grubun arasına girerek kavgaya müdahale ettiği sırada bir kişi belindeki silahı çekerek havaya 5 el ateş açtı.

OLAYLARDA 9 KİŞİ YARALANDI

Silah sesi üzerine daha da öfkelenen ve gruba saldırmaya devam eden kalabalığı polis biber gazı ve cop kullanarak dağıttı. Olay sırasında İHH grubundan 2, saldıran gruptan 2 ve polislerden 5 olmak üzere toplam 9 kişi çeşitli yerlerinden hafif yaralandı.

Yaralılar Hopa Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Olay yerine gelen tek ambulansa iki taraftan da yaralıların alınması üzerine bu konuda da sağlık ekipleri ve protestocular arasında tartışma çıktı.

Atılan taşlar nedeniyle büyük zarar gören İHH’ye ait TIR ise güvenlik önlemleri altında Arhavi İlçesi'ne götürüldü. İlçede saat 16.30 itibarıyla olayların yatıştığı ve durumun sakin olduğu belirtildi. Polis, olaylara karışanları tespit etmek için soruşturma başlattı.

Kaynak: İHA, DHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.