Yüksek Yargıda CHP Kadrolaşması

Yüksek Yargıda CHP Kadrolaşması

İşte HSYK'yı "militan" olmakla suçlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gözlerden kaçırdığı yüksek yargıdaki kadrolaşma tablosu:

AK Parti'yi, “yargıda kadrolaşmaya çalışmak”, yüksek yargıyı “AK Parti'nin ‘militan'ı olmak”la suçlayan Kılıçdaroğlu'nun partisi CHP, yüksek yargıyı adeta arka bahçe haline getirmiş.

Bir dönem millet iradesine ipotek koymaya çalışan, süren soruşturmaları sabote etmek için var gücü ile uğraşan yüksek yargı mensupları ve baro başkanları, görevden ayrıldıktan sonra soluğu CHP'de aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı mahkum eden Yargıtay 8. Daire eski Başkanı Naci Ünver'den HSYK Başkanvekili Kadir Özbek'e, Yargıtay Tetkik Hakimi Emine Ülker Tarhan'dan Ergenekon sanığı Erzincan eski Başsavcısı İlhan Cihaner'e kadar bir çok isim istifa eder etmez CHP genel merkezine koştu.

İşte HSYK'yı AK Parti'nin militanı olmakla suçlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gözlerden kaçırdığı yüksek yargıdaki kadrolaşma tablosu:

YARGITAY TETKİK HAKİMİYDİ, ŞİMDİ GRUP BAŞKANVEKİLİ 

Yargıtay Tetkik Hakimi ve YARSAV Başkanı Emine Ülker Tahran, Erzurum Oltu Orman İşletmeleri'nde avukatlık yaptığı sırada CHP'li Seyfi Oktay'ın Adalet Bakanı ve HSYK Başkanı olduğu 13 Temmuz 1994'de hakimlik mesleğine geçişi onaylandı.

16 Ağustos 1994'te mesleğe girişi yapılan Tarhan, 30 Ağustos 1994'te ise mesleğe başladı. Bir aylık süre içinde avukatlıktan hakimliğe geçiş yapan Tarhan, Kilis-İslahiye'de göreve başladı. 2001 yılında ise Yargıtay Tetkik Hakimi olarak atandı. YARSAV'ın kurucu başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nu devirerek başkanlığa geçti. Hakimlik mesleğini icra ederken hükümete yönelik ağır eleştirileriyle gündeme geldi. Tarhan, yargıda önemli değişiklikler öngören anayasa değişikliğinin halk oylamasıyla kabul edilmesinin ardından istifa etti. Bağımsız ve tarafsız olduğunu iddia eden Tarhan ilk fırsatta CHP milletvekili olabilmek için aday adayı oldu ve CHP'den seçildi.

ERZİNCAN ESKİ BAŞSAVCISIYDI, ŞİMDİ CHP'Lİ VEKİL

Erzincan Başsavcısı olduğu dönemde AK Parti'yi bitirmek için yapılan planda yer aldığı iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen İlhan Cihaner, şaibeli bir tahliye planı ile cezaevinden kurtarıldıktan sonra soluğu CHP'de alan isimlerden oldu. Cihaner 12 Haziran genel seçimlerinde CHP'den milletvekili oldu.

HSYK BAŞKANVEKİLİYDİ, CHP'DEN VEKİL OLMAK İSTEDİ

Ergenekon savcılarını görevden almak için yoğun çaba sarf eden, HSYK'nın anti demokratik yapısına müdahale edilip seçim sistemi getirilince istifa eden HSYK eski Başkanvekili Kadir Özbek de CHP'yle kucaklaşmak isteyen isimler arasındaydı. İstifa eder etmez CHP genel merkezine milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yapan Özbek, hangi siyasi partiye yakınlık durduğunu da böylece göstermiş oldu.

8. CEZA DAİRESİ ESKİ BAŞKANI ÜNVER:

“CHP'Yİ YALNIZ BIRAKMAK, CUMHURİYETİ YALNIZ BIRAKMAKTIR”

Yine Yargıtay 8. Ceza Dairesi eski Başkanı Naci Ünver, geçtiğimiz yıllarda görkemli bir törenle CHP'ye katılmıştı. Naci Ünver, 4 Kasım 2003 tarihinde törenle CHP'ye katılmıştı. Rozetini dönemin CHP lideri Deniz Baykal'ın taktığı Ünver, kürsüde kısa bir konuşma yapmış, cumhuriyet coşkusu taşıyan her bireyin CHP'yi yalnız bırakmaması gerektiğini belirterek, “Çünkü CHP'nin yalnız bırakılması demek, cumhuriyetin yalnız bırakılması demektir” demişti. Naci Ünver, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mahkumiyet kararlarını onayan hakim olarak biliniyor. Ünver'in başkanlığını yaptığı Yargıtay 8. Daire'nin mahkumiyet kararları sebebiyle Erdoğan 3 Kasım seçimlerine girememişti. Ünver'in başkanı olduğu 8. Daire, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hasan Celal Güzel, Necmettin Erbakan, Murat Bozlak, Akın Birdal, Abdülmelik Fırat, Şükrü Karatepe, Eşber Yağmurdereli, Mehmet Kutlular gibi pek çok siyasetçi ve yazar hakkında verilen mahkumiyet kararlarını onamıştı.

YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ BAŞKANI YUSUF KENAN DOĞAN

Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı da yapan bu isim, 22 Temmuz seçimleri öncesi Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanlığı görevinden istifa ederek, CHP'den milletvekili adayı oldu. CHP'nin Malatya'da 2. sıraya koyduğu Doğan, milletvekili seçilemedi. Doğan, ardından görevine döndü ve Yargıtay 8. Ceza Dairesi'ne başkan seçildi. Yusuf Kenan Doğan, CHP'nin 32. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi'ne (PM) seçildi ve 757 oy aldı.

ANAYASA MAHKEMESİ'NE BAŞKAN DAHİ SEÇTİRDİLER

Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden 28 yıl CHP lehine çalıştığını itiraf etmişti. 8 Mayıs 1991-1 Ocak 1998 tarihinde Anayasa Mahkemesi'nin başkanlığını iki kez yapan Yekta Güngör Özden, “1951 sonundan 18 Ocak 1979 yılına kadar aralıksız, CHP'de çoğu hukuksal değişik görevlerde bulundum” demişti.

BU DA BAROLARDAKİ CHP'LİLER

CHP'nin, kamu kurumu niteliğinde olan barolardaki hakimiyeti dikkat çekiyor.

ÖNDER SAV: Geçmişte Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı yapan Sav, CHP'nin iki numaralı ismiydi. Sav, Deniz Baykal döneminde CHP Genel Sekreteri'ydi.

HAKKI SÜHA OKAY: CHP'de kısa süre öncesine kadar Grup Başkanvekilliği yapan Okay da, Ankara Baro Başkanlığı yapmıştı.

ERBAŞAR ÖZSOY: Yine Türkiye Barolar Birliği eski Başkanıydı, bugün CHP'de PM üyesi.

İSA GÖK: Seçim öncesinde Mersin Baro Başkanlığı yaptı, bugün ise CHP Mersin Milletvekili.

YUSUF ZİYA YERGÖK: Geçtiğimiz dönem CHP milletvekili olan Yusuf Ziya Yergök, Türkiye Barolar Birliği'nin eski başkan yardımcılarından.

MUHARREM KILIÇ: CHP Malatya eski milletvekili Kılıç da Malatya Baro Başkanlığı yapmıştı.

TUNCAY ALEMDAROĞLU: CHP'den Yenimahalle Belediye Başkanlığı yapan Tuncay Alemdaroğlu, Ankara Barosu'nun eski başkanlarından.

GÜNEŞ GÜRSELER: Barolar Birliği Genel Sekreterliği yapan Güneş Gürseler, 1991-1995 arasında SHP milletvekiliydi. Gürseler 2004 yerel seçimlerinde CHP Tekirdağ Belediye Başkan adayıydı..

yeni akit

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.