HSYK'dan Çölaşan'a tokat gibi cevap!

HSYK'dan Çölaşan'a tokat gibi cevap!

Sözcü Gazetesi yazarı Emin Çölaşan'ın 'Fethullah'ın çocukları HSYK'da şov yaptı' başlıklı yazısına Başkanvekili Ahmet Hamsici'den sert tepki geldi.

Yapılan haberlerin "Art niyetli bir yaklaşım olduğu" belirtilenHSYKBaşkanvekili Ahmet Hamsici, "Eğitim ve sosyal faaliyetler için kullanılan salonda yapılan kabulün hangi anlamda yargı bağımsızlığını zedelediği anlaşılamamıştır" dedi.

Sözcü Gazetesinde Emin Çölaşan tarafından kalema alınan, "Fethullah'ın çocukları HSYK'da şov yaptı" başlıklı haberine Yüksek Kurul Başkanvekili Ahmet Hamsici'den sert tepki geldi. Bu yıl 9. düzenlenen ve 130 ülkeden çocukların Türkçe konuşmasından rahatsızlık duyan Çölaşan'a, "Çocukları kabul etmenin yargı bağımsızlığını nasıl zedelediğini soran" Hamsici, açıklamada şunları kaydetti: "Olimpiyatlara katılan öğrenciler düzenli olarak her yıl diğer resmi kurumlarla birlikte yargı kurumlarını da ziyaret etmektedir.

Bu kapsamda 2010 yılında dönemin Yargıtay BaşkanıHasan Gerçekerve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın da ziyaret edildiği, 2011 yılında da başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere yüksek yargı kuruluşları olan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay,DanıştayBaşkanlıklarının ziyaret edildiği öğrenilmiş, kurulumuza gelen ziyaret teklifi bu kapsamda değerlendirilerek kabul edilmiştir. Bu nedenle önceki yıllarda ve bu yıl yargı kurumlarınınTürkçe Olimpiyatlarıkapsamında ziyaret edilmesi haberleri köşe yazılarına konu yapılmayıp, özellikle 2011 yılında kurulumuza aynı kapsamda yapılan ziyaretin haber konusu yapılması demokratik meşruiyete dayalı HSYK'yı yıpratmaya yönelik art niyetli bir yaklaşım olarak algılanmıştır." denildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum