HSYK siyasî parti gibi

HSYK siyasî parti gibi

HSYK siyasî parti gibi: Bu kez de 'hayır' kitapçığı hazırladı

Metin ARSLAN'ın haberi

Vatandaşın vergileriyle finanse edilen ve devletin bir kurulu olan HSYK, garip bir uygulamaya daha imza attı, CHP ve MHP'nin 'hayır' çağrısına katıldı. Kurul, referandum öncesi 'hayır'a destek arıyor.

Adliyelerde hâkim ve savcıları ziyaret eden üyeler bir de kitapçık hazırladı. Başkan Vekili Kadir Özbek ve üye Ali Suat Ertosun'un hazırladığı 'Neden Hayır?' kitapçığı, binlerce adet bastırılarak hâkim ve savcılara dağıtıldı.

CHP ve MHP'nin referandumda yaptığı 'hayır' çağrısına bir destek de Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndan (HSYK) geldi. Başkan Vekili Kadir Özbek ve Ali Suat Ertosun tarafından hazırlanan kitapçık, binlerce adet bastırılarak hâkim ve savcılara ulaştırıldı. Adalet Bakanlığı'nın kararname taslağını geri çekmesiyle kendi aralarında toplantılarını sürdüren HSYK üyeleri, referandumda hayır çıkması için çalışmalarına hız verdi. Anayasa paketiyle ilgili "HSYK'ya İlişkin Anayasa Değişikliği Konusunda Analitik Bir İnceleme" başlıklı kitapçık bastıran Kurul üyeleri, kitapçığı hâkim ve savcılar ile gazetecilere dağıttı. Kitapçığı hazırlayan Başkan Vekili Kadir Özbek, gazetecilere "HSYK üyesi Ali Suat Ertosun ile hazırlayarak, bastırıp dağıtımını yaptığımız kitapçık, çalışmalarınızda değerlendirilmesi için elektronik ortamda gönderilmiştir." mesajı gönderdi. Kitapçıkta, HSYK ile ilgili değişiklikler eleştiriliyor. Anayasa değişikliğinin yargıyı, yürütmenin güdümüne sokmayı amaçladığı öne sürülen kitapçıkta, TBMM'nin hazırladığı anayasa değişikliğiyle ilgili, "Değişikliğin siviller tarafından yapılması tek başına öngörülen düzenlemelere haklılık ve meşruluk kazandırmaz." denildi. HSYK'nın hazırladığı kitapçıkta şunlar vurgulandı: "Kanunun temel amacının, Kurul ve AYM'nin yapısını değiştirmek olduğu anlaşılmaktadır."

ZAMAN

Etiketler :