HSYK Üyesi Gökcen: Problemler kaldırılsın

HSYK Üyesi Gökcen: Problemler kaldırılsın

HSYK Üyesi Gökcen: Yargılamanın uzamasına neden olan problemler ortadan kaldırılsın.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyesi Prof. Dr. Ahmet Gökcen, yargılamanın uzamasına neden olan problemlerin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Gökcen, tutukluluk süresini sınırlayan Ceza Muhakemeleri Kanunu'nda (CMK) ilk defa standartların yükseltilmesi anlamında azami bir süre getirildiğini söyledi.

Adana'da düzenlenen "Yargıda Durum Analizleri Toplantısı" sonrası CMK'nın 102. Maddesinin yürürlüğe girmesiyle yaşanan tahliyelere ilişkin soruyu cevaplandıran Gökcen, "Bu düzenleme 1 Haziran 2005'de yürürlüğe girecekti. Aradan 5,5 yıl geçtikten sonra şimdi uygulamaya geçmiştir. Tabi istenilen yargılamamın kısa sürede bitirilmesidir. Anladığımız kadarıyla bu bitirilemediği için böyle sorunlar yaşanıyor." dedi.

Sürecin iyi yönde işlediğini vurgulayan Gökcen, yapılan düzenlemelerde bir problem bulunmadığını kaydetti. Tahliyeler konusunda yapılan tartışmalar hususunda ise Prof. Dr. Ahmet Gökcen, "Tartışılsın. Tartışılması iyidir. Tartışılmaz, bilinmezse iyi olmaz." diye konuştu.

Yargıtay'a herhangi bir kusur izafe edilemeyeceğini dile getiren Gökcen, "Ama 10 yıllık süreler uzundur. Zaman içinde daha da azalacaktır." değerlendirmesini yaptı.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :