HÜDA-PAR'dan PKK ve HDP'ye sert çıkış

HÜDA-PAR'dan PKK ve HDP'ye sert çıkış

HÜDA PAR 3. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Bayrampaşa'daki Hidayet Türkoğlu Spor Salonu'nda program düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, memleketin her köşesinde etkisini hissettiren bir mesele olduğunu ifade ederek, "Adına 'Kürt meselesi' dedikleri meselemiz var. Yıllardır söylediğimiz gibi bu mesele aslında bir sistem meselesidir" dedi.

Sur, Dargeçit, Cizre ve İdil'de yaşanan olayların bir prova olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, terör örgütü PKK ile HDP'yi kastederek, "Siz halkı sokağa dökerek, çatışmalara sürükleyerek sıkıyönetimi, askeri darbeyi mi çağırıyorsunuz? Eğer bunu yaparsanız, sıkıyönetimden ve askeri darbeden en fazla haklarını savunduğunuzu iddia ettiğiniz Kürtler zarar görecek" ifadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Hendekler kazdılar, kum torbalarıyla bariyer ördüler, gençlerin ellerine silah verdiler. 'Öz yönetim ilan ettik' dediler. Bunu yapmalarının bir sebebi var; devleti oraya girmeye zorlamak. Devletin güçlerinin o hendeği aşamayacağını mı düşünüyorlar? O hendeğin başındaki gençleri buna inandırdılar. Mümkün olduğunca çok kişinin ölmesini istiyorlar."

Yapıcıoğlu, Türkiye'nin sorunlarının çözümü için acilen yeni ve sivil bir anayasa yapılması gerektiğini kaydetti

AA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.