'Hukuk eliyle darbe yapmak istediler!'

'Hukuk eliyle darbe yapmak istediler!'

Başbakan, Boğaz Karayolu Tüp Geçişi Tünel açma töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haydarpaşa Limanında "İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi (Avrasya Tüneli)" projesinin TBM makinesi ile tünel açma işleminin başlatılması töreninde konuştu.

 

TAKSİM İÇİN SON SÖZÜ SÖYLEDİ

 

Proje hakkında bilgi veren Erdoğan, 1 Mayıs'ta Taksim ve Kadıköy'ün kutlamalar için yasaklanacağını söyledi. Adres olarak Yenikapı ve Maltepe'yi gösteren Erdoğan "Miting mi yapacaksan git Yenikapı’ya Maltepe’ye.. Ama gelip esnafın camını çerçevesini indirecek şekilde Taksim’de Kadıköy’de bunları yapmak mümkün değil. Kesinlikle bunlara fırsat vermeyeceğiz" dedi.

 

 

"HUKUK ELİYLE DARBE YAPMAK İSTEDİLER"

 

2007’deki cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi partimiz kapatılmak istendi. Biz dik durduk. Hemen tedbirlerimizi aldık. Siyaseti, hukuku muhafaza ederek o krizi aştık. Anayasayı değiştirdik. 26 maddelik paket yüzde 58’le değişti. Cumhurbaşkanı’nı halk seçecek. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kriz olmaktan çıkardık. 10 Ağustos’ta millet kendi başkanını seçmek için sandığa gidecek. Gezi olayları bahanesiyle sekteye uğratılmak istendi. Fakat tatmin olmadılar. 17 ve 25 Aralık’ta hukuk eliyle darbe yapmak istediler. O krizi de 30 Mart’ta milletten aldığımız yetkiyle aştık. Türkiye’nin yürüyüşünü durdurmak isteyenler artık buna cesaret edemeyecek. Bundan sonra Türkiye ile uğraşmaya yeltenemeyecekler

 

"TENCERE TAVA HEP AYNI HAVA"

 

12 adet ağaç bahanesiyle sokağa çıkanlar Türkiye üzerine oynanan çirkin bir oyunda piyon olarak kullanıldılar. Biz 3 milyarı bulan dikim yaptık fidan ve ağaç olarak. Ülkeyi ayağa kaldırıp ne çevre bıraktılar ne cadde, sokak ne park bıraktılar. Bunlar tencere tavacı. Tencere tava hep aynı hava.

 

"NERDESİNİZ ÇEVRECİLER?"

 

Yenikapı’da denizi doldurarak 750 bin metrekarelik alan düzenlemesi yapıldı. Buyrun çevre.

Maltepe’de yine aynı şekilde denizi doldurarak 1 milyon 250 bin metrekarelik alan yapıldı. Nerdesiniz çevreciler. Hadi konuşsanıza. Dert başka. Bunlar kendi kör ideolojileriyle konuşuyorlar. Bu ülkede yapılan güzelliklerle değil.

 

"MİTİNG İÇİN TAKSİM VE KADIKÖY KESİNLİKLE MÜMKÜN DEĞİL"

 

Miting mi yapacaksan git Yenikapı’ya Maltepe’ye.. Ama gelip esnafın camını çerçevesini indirecek şekilde Taksim’de Kadıköy’de bunları yapmak mümkün değil. Kesinlikle bunlara fırsat vermeyeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.