HÜKÜMET'TEN MEMURA YENİ TEKLİF

HÜKÜMET'TEN MEMURA YENİ TEKLİF

Yaklaşık 4.5 milyon memur ve memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin son turu yapılıyor. Son teklif; 3,5+4...

2012 için yüzde 3+3'lük zam teklifini yüzde 3.5+3.5'a yükselten hükümetin son hamlesi yüzde 3.5 + 4 oldu. 2013 yılı teklifi de yüzde 3+3'e yükseltilmişti.

Masaya yüzde 16'lık artışla oturan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, görüşmelere saat 24.00'e kadar ara verdiklerini ve o saate kadar yeni teklif beklediklerini ifade etti. Anlaşma sağlanamazsa süreç hakem heyetine devredilecek ve müzakereler 29 Mayıs'a kadar heyet tarafından sürdürülecek.

Hükümet ile memurların 30 Nisan'da başlayan zam pazarlığının son turunda hükümetin teklifi 2012 için yüzde 3.5+4 olurken, 2013 için gün içindeki yüzde 3+3 aynı kaldı.

Gün içindeki ilk artış tekifini (yüzde 3+3'ten yüzde 3.5+3.5) değerlendiren Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ''Bu teklif yine tek kalemde 3,5 3,5. Cılız bir teklif. Bu teklif karşısında tekliflerimizi gözden geçirmeyeceğiz. Yüzdelik zam boyutuyla sadece 2012'ye yönelik tek kalemde 0.5+0.5, 2013 yılına yönelik bir teklif yok'' demişti.

Hükümet'in ek ödeme, taban aylığı, 4-C'liye seyyanen zam, toplu sözleşme ikramiyesi gibi konularda bir teklif yapmadığını anlatan Gündoğdu, öğretmen ve öğretim üyelerine yapılmasını istedikleri ek ödemeye ilişkin bir öneri de sunulmadığını söylemişti.

Gündoğdu, ''Kamu İşveren Heyet Başkanı'na, aradan sonra, müzakere edilmeye değer bir teklifle gelmesi çağrısında bulunuyorum. Biz bu teklife karşı masaya sunduğumuz teklifimizin hiçbir kalemiyle ilgili yeniden bir değerlendirme yapmayacağız. Çünkü bu teklif yeniden bir değerlendirme yapmamızı gerektirecek bir teklif değil. Ara verdik, arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz ama rakamları gözden geçirmek için değil, Kamu İşveren Heyeti'nin rakamlarını gözden geçirerek ciddi bir teklifle gelmesini beklemek üzere'' şeklinde konuşmuştu.

HAKEM KURULU BELLİ OLDU

Bu arada Bakanlar Kurulu, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu üyelerini belirledi.

Buna göre, toplu sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması durumunda toplanacak kurula, Sayıştay Başkanı Recai Akyel başkanlık edecek.

Bakanlar Kurulu tarafından memur sendikaları konfederasyonuna gönderilen yazıya göre, Sayıştay Başkanı Akyel'in başkanlığını yapacağı Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun diğer üyeleri şöyle:

İlhan Hatipoğlu, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü
Erhan Usta, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı
Cavit Dağdaş, Hazine Müsteşar Yardımcısı
Şaban Talaş, Devlet Personel Başkan Yardımcısı
Hacı Bayram Tombul, Memur-Sen
Hüseyin Rahmi Akyüz, Memur-Sen
İsmail Koncuk, Türkiye Kamu-Sen
Ali Kılıç, KESK
Prof. Dr. Sedat Murat, İstanbul Üniversitesi
Doç. Dr. Aydın Başbuğ, Gazi Üniversitesi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.