Hükümete karşı psikolojik savaş

Hükümete karşı psikolojik savaş

Genelkurmay’ın 'Evet biz yaptık' diyerek sahiplendiği psikolojik harekât siteleri üzerinden yapılan ‘kara propaganda’nın detayları...

Genelkurmay'ın psikolojik harekat kapsamında kamuoyunu yönlendirmek için kurduğu internet sitelerinde hükümete karşı yüzlerce habere yer verdiği ortaya çıktı. Genelkurmay'ın "Başbakanlığın 2000 yılındaki direktifi doğrultusunda hazırladık" dediği sitelerde Başbakan Erdoğan ve AK Parti aleyhine haberler yayınlanmış. Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu tarafından da varlığı kabul edilen "İnternet Siteleri Andıcı" doğrultusunda kurulan "irtica.org" adlı sitede skandalın boyutları gözler önüne seriliyor. Sitede başörtüsü ve Kur'an kurslarındaki artıştan duyulan rahatsızlık da verilen birçok haberde dikkat çekiyor.

Karanlık tünel benzetmesi

Tarikatlar ve cemaatlerin oylarının AK Parti'ye gittiğinin belirtildiği "Nakşibendiler’in oyları AKP'ye" başlıklı haber 18 Temmuz 2007 tarihinde sitede yer almış. AK Parti'nin büyük bir başarıyla çıktığı 22 Temmuz seçimlerine ilişkin de tuhaf değerlendirmenin yapıldığı sitede yine aynı güne ait, "Seçimlerde Türkiye Emperyalizmle Yüzleşecek" başlıklı bir haberde şu yorum yer alıyor: "22 Temmuz seçimleri Cumhuriyet tarihimizin en zor ve kritik seçimi olacak. Türkiye, ya düzlüğe çıkmak için değişim başlatacak ya da karanlık tünelin içinde sürüklenmekte olduğu yola devam edecek."

"AKP'de eşi türbanlı vekil..."

Sitede yer alan 23 Ağustos 2007 tarihli haberde AK Partili vekilin başörtülü eşini ve kızını sakladığı haber yapılmış. 'Eşini saklayan vekil' başlığı ile verilen haber de "AKP'de eşi türbanlı 226 vekil var. Sakarya milletvekili Recep Yıldırım kara çarşaflı eşini ve kızlarını ancak camları koyu renkli minibüsle dışarı çıkarıyor. Sol kökenli ve liberal isimleri milletvekili yaparak 'merkez sağ partisi' görüntüsü ermeye çalışan AKP'nin eşi türbanlı olan milletvekili sayısında bir azalma olmadı" ifadeleri kullanıyor.

"Tesettür oteller çağ dışı"

Yine sitede 17 Haziran 2007 tarihine ilişkin yer alan başka bir haber de de AK Parti iktidarı döneminde "çağ dışı görüntülerin yaşandığı tesislerin" sayısının 6'dan 27'ye çıktığı "Tesettür Otelleri 4 kat arttı" başlığı ile verilmiş. Aynı güne ait sitede yer alan Antalya İl Genel Meclisi'nin içtüzükteki yemin ve kılık kıyafet maddelerinin kaldırılmasını teklif ettiği haberine yer verilmiş ve "muhalefet temsilcilerinin bunu 'Türbanın önünü açmaya çalışıyorlar' şeklinde yorumlandığı' değerlendirmesi yapılmış.

iRAN GiBi GELECEKLER iMASI

AKParti'nin 'demokrasi ve özgürlük" vurgusunu eleştiren Soner Yalçın'ın "İran'a şeriat 'demokrasi' ve 'özgürlük' vaadleriyle geldi" başlıklı yazısı 2 Ocak 2007'de sitede şu şekilde yer alıyor: "AKP'nin Anayasa tasarısı hazırlıkları, Türkiye'nin bir saklı gündeminin doğmasına neden oldu: Gizli gündem "Darbe mi? Şeriat mı?" İşte Türkiye'nin gizli gündemi bu soru. Herkes bunu tartışıyor. Ne rastlantı; yıllar önce, İslam devriminden önce benzer soru İran'ın da gündemindeydi. İranlı solcular, demokratlar, liberaller ve milliyetçiler bu soruyu tartışıyordu, darbeye karşı çıkıyorlardı. Gelin İran'ın İslam devrimi öncesi ve sonrası günlerine gidelim. Bir de, "mahalle baskısı" var mıymış görelim."

“AKP REJiME MEYDAN OKUYOR”

İşte sitede yer alan AK Parti'ye yönelik haberlerden bazı örnekler:

- AB'den AKP'ye uyarı: Avrupa Birliği'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Olli Rehn, türban konusunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına uyulması gerektiği uyarısında bulundu.

- TRT'nin yönü değişti: AKP iktidarına yakın gazeteci ve televizyoncuların başına 'devlet kuşu' kondu muhafazakar basın organlarında çalışan isimlerin TRT'ye yaptığı programlar patladı.

Kim Müslüman?: AKP iktidara gelmeden önce türban sorunu yoktu. Laiklikle bu kadar oynanmıyor, rejime meydan okunmuyordu.

-AKP ekonominin üstünü türbanla örtüyor: Türkiye'de ise AKP iktidarında Türk kadınının durumu hiç de iç açıcı değil. Bilgi çağını yaşayan dünyada kadınlarımızı yeniden örtülerin içine hapsetme çabaları giderek yoğunlaşıyor.

11 ASKERE imha sorgusu

İrticayla Mücadele Eylem Planı'yla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında 6'sı subay 5'i er ve erbaş olmak üzere 11 asker İstanbul Beşiktaş Adliyesi'ne getirildi. Özel yetkili Cumhuriyet Savcıları tarafından ifadeleri alınmak üzere getirilen askerler sivil plakalı askeri bir araçla sabah ve öğlen olmak üzere adliyeye iki grup halinde giriş yaptı.

Protokol kapısından giriş

Merkez Komutanlığı'na minibüsle gelen askerler hakim ve savcıların kullandığı protokol kapısından giriş yaptı. Sivil askerlerin görüntü alınmasını engellemeye çalıştığı minibüsten, adliye binasına alınan askerler, yaklaşık 2 saat sonra adliyeden götürüldü. Yaklaşık yarım saat sonra aynı araçla bir grup asker daha getirildi. Askerlerin adliyeye alınması sırasında, askeri personelin yanlarında getirdikleri şemsiyeleri açarak basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalıştıkları gözlendi. İfade için gelen 5 ere skandal planın imhasıyla ilgili sorgulandıkları belirtildi. Aynı birlikte görev yaparken terhis olan bir er ise geçtiğimiz haftalarda Ergenekon savcılarına gelerek ifade vermişti. Söz konusu er ifadesinde Genelkurmay Karargahı'nda imha işleminin yapıldığını doğrulamıştı.

Etiketler :