Hükümet’in ‘HSYK’ kararı

Hükümet’in ‘HSYK’ kararı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, HSYK konusunda düşüncelerini açıkladı. Açıklamasında 'yeniden tyapılandırma' dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, hukukun üstünlüğünün hukukçunun üstünlüğü anlamına gelmediğini söyledi. Stratejik Düşünce Enstitüsü'nün düzenlediği "Demokratikleşme Sürecinde Hukukun Üstünlüğü ve Yargı" konulu konferansta konuşan Bakan Ergin, yargı reformu stratejisinde herkesin görüşüne önem verdiklerini ifade etti.

Yargını tarafsızlığı ve bağımsızlığının hukuk üstünlüğüne dayalı devletle eş anlamlı olduğunu vurgulayan Ergin, hiç kimsenin etkisi altında kalınmaması gerektiğini, bağımsızlığın bir kast ayrıcalığı olmadığını belirtti.

Vatandaşın yargıya güvenin devlete güvenle eş anlamlı olduğunu dile getiren Ergin, son günlerde yargı reformunun kaçınılmaz olduğunun tartışıldığını söyledi.

Yargı reformunun Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)'nda bakan ve müsteşarın olup olmamasına indirgenmesini eleştiren Ergin, çok kapsamlı, objektif, tarafsız, şeffaf için yeniden yapılandırma yapmak istediklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı ve parlamentonun hâkimler sınıfından seçim yapmayacağını anlatan Ergin, etkili bir şekilde yargı organlarının HSYK'da temsil edilmesini istediklerine işaret etti.

Konferansa gelişinde basın mensuplarının Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmeye ilişkin sorulara Ergin, yargı reformuyla ilgili bilgi verdiğini aktardı.

 

Etiketler :