Hükümetten Balbay ile ilgili ilk açıklama

Hükümetten Balbay ile ilgili ilk açıklama

"Hayırlı olsun, 3 yıl önce söylediğim şimdi gerçekleşti"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliye kararına ilişkin "Hayırlı olsun, 3 yıl önce söylediğim şimdi gerçekleşti" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da "Demokrasi açısından doğru bir karar, hayırlı olsun" açıklamasını yaptı.

 Öncelikle geçmiş olsun, Sayın Balbay'ı tebrik ederim. 3 yıl önce uzun tutukluluğun evrensel hukuk kurallarına da uygun olmadığını, adil yargılama içerisinde sorgulama başladıktan sonra, dava açıldıktan sonra mümkün olan en kısa sürede sanıkların, şüphelilerin tahliye edilmeleri gerektiğini söylemiştim.

Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvuru üzerine verdiği karar, bence fevkalade hukuka uygun bir karardır. O kararın yerine getirilmesi gerektiğini geçtiğimiz Perşembe Batman'da ifade etmiştim. Sanırım mahkeme bunları dikkate aldı ve tahliye kararı verdi.

Hukuka uygunluk açısından yapılan işlem doğrudu. Bunun bütün milletvekilleri içerin de uzun tutukluluk süreci içerisinde halen yargılamaları devam eden tüm sanıkların için de geçerli olduğunu düşünüyorum.

 CEMİL ÇİÇEK: BALBAY'IN TAHLİYESİNDEN MEMNUNİYET DUYDUM

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Sayın Mustafa Balbay'ın tahliyesinden memnuniyet duydum. Geç de olsa bunun gerçekleşmesine sevindim. Umut ederim, uzun süreli tutuklu kalmış olanların da mağduriyetleri giderilir" dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.