Hükümetten dolar açıklaması

Hükümetten dolar açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dolardaki dalgalanmanın Aralık ayının sonundan önce sona ereceğini söyledi.

Ekonomi Bakanı Zeybekci, 'Dolardaki dalgalanmanın gerekçesi spekülasyon. Kurla ilgili bir şey yapmamak lazım, Aralık sonundan önce piyasalar rahatlar.' dedi.

Zeybekci, “Hep söylediğim de şudur, Türkiye’nin özel ve kamu sektörünün kısa vadeli mükellefiyetlerine baktığımız zaman böyle bir endişeye veya bu kur oynaklığına bu maliyeti yaşayacak hiçbir gerekçesi de yoktur. Onun için, gerekçesi olmayan bu şey de geçicidir. Olduğu bu yer de normal değildir. Spekülasyon amacıyla hareket edenlere katılanlar da var tabii ki, çok uzun vadeli mükellefiyeti olup da aman ne olacak diyip endişeye kapılanlara da şöyle söylüyorum ben, kesinlikle zarar görürler. O konuda iyi niyetli vatandaşlarımıza, şirketlerimize söylüyorum. Elleri yanar.” dedi.

ARALIK SONUNDAN ÖNCE RAHATLAR

Zeybekci, dalgalanmanın ne zaman sona ereceği yönündeki soru üzerine de 'Aralık sonundan önce rahatlar' yanıtını verdi.

Bakan Zeybekci, “Kurla ilgili hiçbir şey yapmamak lazım. Dokunmamak lazım piyasa kendi ayarlamasını yapacaktır. Burada oyunu büyüterek birilerinin istediği gibi ’Merkez Bankası kurla ilgili müdahaleler yapsın’ ben buna karşıyım. Faizle ilgili de Cumhurbaşkanımıza katılıyorum” dedi.

BAŞKA HİÇBİR BANKA İLE İLGİSİ YOK

Zeybekci, Halkbank'ın eski genel müdür yardımcısı Hakan Atilla'nın ABD'de yargılandığı dava ile ilgili olarak da "Başka hiçbir bankayla ilgisi yok" dedi.

Zeybekci, “Şu ana kadar gerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti gerekse Halkbank tarafından yapılan hiç bir iş kuralların dışında olmamıştır” ifadelerini kullandı. Zeybekci, süreçte başka Türk bankalarının isminin de gündeme gelebileceği yönündeki yorumlar konusunda da “Başka hiçbir bankayla ilgili bir şey yok” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.