Hürriyet AK Parti mitinginden şeriat mesajı veriyor

Hürriyet AK Parti mitinginden şeriat mesajı veriyor

Hürriyet, AK Parti'nin 1.5 milyon kişinin toplandığı İstanbul mitingini haberleştirdiği sayfalarında yine "şeriat geliyor" algısı oluşturmaya çalıştı.

Aydın Doğan'a ait Hürriyet gazetesinin AK Parti iktidarları döneminde ki "şeriat geliyor" korkusu yine hortladı. Gazete, 12 yıldır bitmek bilmeyen korkusunu okuyucuya da aktarmak için kolları sıvadı.

MİTİNGE HER KESİMDEN İNSAN GELDİ

AK Parti, dün Yenikapı'da yaklaşık 1.5 milyon kişinin toplandığı bir miting yaptı. Mitinge katılan insan sayısı Cumhuriyet tarihinde en çok toplanan kalabalık olunca, hemen her kesimden insan da mitinge gelmiş oldu. Başörtülü kadınlardan başörtüsüzüne, sakalsız erkeklerden sakallı, sarıklı ve cübbeli erkeklere kadar her kesimden birçok insan Yenikapı'da yerini aldı. 

HÜRRİYET ALGI YÖNETİMİ YAPMAYA KALKTI

Mitinge gelen kalabalık arasında her kesimden insan vardı ama Hürriyet gazetesi "tek tip insanların bu mitinge katıldığı" algısı oluşturmak için elinden geleni yaptı. Gazetenin iç sayfalarında mitinge gelen cübbeli, tesbihli, fesli ve sarıklı insanlar öne çıkarılarak haber sunuldu. Hürriyet, AK Parti'nin mitinglerine katılanların ve bu partiye oy veren kesimlerin "şeriat" yanlıları olduğunu(!) kendi okurlarının gözüne soka soka göstermek istedi.

BAYRAĞI SECCADE YAPAN KADIN

Hürriyet ayrıca Türk bayrağını seccade yaparak miting öncesinde namaz kılan insanları da öne çıkarmayı ihmal etmedi. Bayrağın üzerinde secdeye kapanmış bir kadını öne çıkarıp "bayrağı ayaklar altına aldılar" algısı üzerine koşullanan Hürriyet, çarşaflı kadınların da Türk bayrağı sallamasını gazeteye basmayı ihmal etmedi. 

ensonhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.