Hürriyet, Özal için de sürmanşetten bildiri yayınlamıştı

Hürriyet, Özal için de sürmanşetten bildiri yayınlamıştı

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı bir bildiri yayınlayan Hürriyet gazetesinin istismar dolu yazısı, 1988'de Turgut Özal için yayınladıkları yazıyı akıllara getirdi.

19 Nisan 1988 günü, Hürriyet gazetesinin birinci sayfasında dönemin başbakanı Turgut Özal'a ithafen “Sayın Başbakan…” başlıklı zehir zemberek bir mektup yayınlanmıştı. Gazetenin o zamanki sahibi Erol Simavi'nin imzasını taşıyan ama Genel Koordinatör Çetin Emeç'in yazmış olduğu mektubun hemen altındaki haber kutusunda ise şöyle dendiği görülüyor:

Gazete kağıdını 8 yılda 79 kat artırdı - Özal'ın kağıt zammı korkunç: Yüzde 7890”

Mektupta başbakanın ‘basın yalan yazıyor’ iddialarına cevap verilirken, Özal'ın gazeteci düşmanı olduğundan dem vuruluyor. Basının dördüncü de değil, birinci kuvvet olduğu söylenirken, “Demokrasiye ve demokratik düzene sarılmaz inanç” sahibi olmaktan bahsediliyor.

Dönemin Genel Müdürü Özcan Ertuna, metinde “Özal bu kafayla giderse ordunun tekrar müdahale edebileceğine” dair bir cümlenin de olduğunu fakat sonradan çıkarıldığını iddia etmişti.

DÜN DE ERDOĞAN İÇİN BİLDİRİ YAYINLADI

Hürriyet gazetesi dünkü ilk sayfasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı inandırıcılıktan uzak, açıkça yalan ve istismar dolu bir bildiri yayınlamıştı.

Mısır’da halkın oyuyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve hükümetinin askeri darbeyle devrilmesi sonrası hakkında çıkan idam kararını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ima ederek “Yüzde 52 ile seçilen Cumhurbaşkanına idam” şeklinde yayınlayan Hürriyet gazetesi, devletin zirvesinden gelen tepkiler üzerine dün bir bildiri yayınlamıştı.

Bildiride, “Paralel örgüt ile ne işimiz olur” yalanından tutun da, Necip Fazıl Kısakürek istismarına kadar, inandırıcılıktan uzak bir metne imza atılırken, tutarsızlıklarla dolu bildiride Cumhurbaşkanı Erdoğan’a meydan okumaya devam etmişti.

 

haber10

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.