Özdil'den Erdoğan'a ağır hakaret

Özdil'den Erdoğan'a ağır hakaret

Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, bugünkü yazısında Başbakan Erdoğan'a hakaret etti.

Bugünkü yazısında Fransa'nın sözde Ermeni soykırımı ile ilgili çıkarmaya hazırlandığı yasayı ele alan Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil, Başbakan Erdoğan'ın 3 gün önce gündeme getirdiği Cezayir ile ilgili sözlerine üstü kapalı bir şekilde atıfta bulundu ve sonrasında da Başbakan Erdoğan'a 'Allah'ın salağı' diyerek hakaret etti.

 
Başbakan Erdoğan 3 gün önce Fransa'nın Ermeni soykırımı ile ilgili yasa çıkarma girişimine sert eleştiriler yöneltmiş ve Fransa'nın Cezayirdeki katliamına gönderme yapmıştı. Erdoğan, "Batılı kaynaklar 8 Mayıs 1945'de öldürülen 100 fransız askerini öne çıkarıyor. Ama sayısı 45 bin olduğu söylenen Cezayirli şehitlerden bugün hiç kimse bahsetmiyor.” demişti.
 
Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından CHP ve MHP'de harekete geçmiş ve Fransa'nın cezayirdeki katliamının soykırım olarak tanınması için kanun teklifi vermişti.
 
"ALLAH'IN SALAĞI" DEDİ
 
Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil de bugünkü yazısında, önce Fransa'yı eleştirdi ve ardından da akıl almaz bir hakarette bulundu. Özdil; yazısında aynen şu ifadeleri kullandı; "Alan razı. Veren razı. Sana ne taaa Cezayir'den? Allah'ın salağı."
 
Yılmaz Özdil'in yazısının o bölümü de şöyle;
 
"Neymiş efendim...
 
Fransa bize akıl öğreteceğine, Cezayir'de yaptıklarına baksınmış.
 
(Zizu, Cezayirli... Yezid Zeynüddin bin İsmail Zidane yani... Fransa milli takımının kaptanıydı. Cezayir milli takımı desen, 17 futbolcusu zaten Fransız vatandaşı.)
 
Alan razı.
Veren razı.
Sana ne taaa Cezayir'den?
Allah'ın salağı."
 
OKTAY EKŞİ DE HAKARET ETMİŞTİ
 
Yılmaz Özdil'in bu çirkin yazısı, Hürriyet gazetesi yazarlarının daha önce hakaret içerikli yazılarını akıllara getirdi. Şimdi CHP'den milletvekili olan Oktay Ekşi, Hürriyet gazetesinde yayınlanan bir yazısında AK partililere ağır hakarette bulunmuş ve bu yazısının ardından Hürriyet'den kovulmuştu.
 
Benzeri bir hakaret de yine Hürriyet gazetesi yazarı olan Fatih Çekirge'den gelmişti. Çekirge Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül'e 'eğreti gelin' diyerek hakaret etmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum