Hürriyet yine Twitter'ın avukatlığına soyundu

Hürriyet yine Twitter'ın avukatlığına soyundu

Twitter'ın Türkiye'de erişime engellenmesi ile ilgili şirketin merkezinden ilk resmi açıklama geldi. Hürriyet, Twitter'ın "Türkiye'ye haddini bildiren" tarzdaki bu tavrını her zamanki gibi yine manşetten verdi.

Dünyaca ünlü sosyal paylaşım sitesi Twitter, Türk mahkemeleri tarafından alınan kararları takmadığından dolayı siteye erişim kısıtlanmıştı. Mahkeme kararlarını hiçe sayan Twitter, Türkiye'nin başvuru yaparak şikayet ettiği hesapları ısrarla kapatmayınca siteye kısıtlama getirilmişti. 

TWİTTER'IN KÜSTAH TARZI DEVAM ETTİ

Tüm bunlara rağmen Twitter, Türkiye'ye karşı üst perdeden yaklaşan tavrını devam ettirdi. Mahkeme kararlarını takmamasının yanı sıra"Yasaklama için başvuru yok" gibi komik gerekçelerin arkasına sığınan Twitter, Türkiye'ye karşı küstah ve "Ben istediğimi yaparım" tarzında ısrar etmiş, Hürriyet ve Zaman gibi hükümet karşıtı gazeteler de Twitter'a en büyük koltuk değneği olmuştu. 

HÜRRİYET VE ZAMAN KOLTUK DEĞNEĞİ OLDU

Hürriyet bu tavrını bugün de devam ettirdi. Twitter ilk kez resmi bir açıklama yaparak Türk mahkemelerini takmadığını ve Türkiye'ye karşı "istediğim hesabı kapatırım, istediğim hesabı kapatmam" tavrını devam ettirdiğini bir kez daha kanıtladı. Hürriyet ise Twitter'ın bu"Türkiye'ye haddini bildiren" açıklamasına 4 elle sarılarak haberi "bomba açıklama" olarak verdi. Zaman ise Twitter'ın açıklamasını son dakika olarak birinci manşetten sunarken, "Twitter'dan flaş açıklama" başlığını kullandı

ensonhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.