Aygün'e CHP Liderinden uyarı geldi

Aygün'e CHP Liderinden uyarı geldi

PKK'lılar tarafından kaçırılıp 48 saat sonra serbest bırakılan ve serbest kaldıktan sonra PKK sözcüsü gibi davranan Aygün'e CHP Liderinden uyarı geldi.

Aygün’ün travmatik bir süreç yaşadığını belirten CHP lideri, kurmaylarını ‘barış dili’ni kullanmaları konusunda ikaz etti. Aygün’den ise medyaya konuşmamasını istedi.

PKK tarafından kaçırılan CHP TunceliMilletvekili Hüseyin Aygün’ün serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamaların yankıları sürüyor. Alınan bilgilere göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurmaylarına “barış dilini kullanın” talimatı verdi.

Kılıçdaroğlu, Aygün’ün travmatik süreç yaşadığına dikkat çekti. Genel Merkez, süreci yeni CHP’nin yapılanma süreci olarak değerlendirirken, ulusalcı milletvekilleri ve partililer eski Genel Başkan Deniz Baykal’a şikayet yağdırıyor. Baykal’ın şikayetlere yanıtının ise, “Anadolu insanındaki ‘CHP’nin etnik kimlik siyaseti yaptığı’ imajını ortadan kaldırmak için yıllarcamücadele ettik. Tartışmalar üzücü” şeklinde olduğu belirtildi.

ÖNCE ŞENLİK SONRA ANKARA

PKK tarafından kaçırılan ve serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamalarla siyasi gündemin merkezine oturan Aygün, savcılık ifadesi için dün de memleketi Tunceli’de kaldı. Hacı Bektaş-ı Veli şenliklerine katılmak için Nevşehir’e geçecek olan Aygün, akşam saatlerinde Ankara’ya gelecek. Aygün’ün bu akşam Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmesi bekleniyor.

‘TRAVMA YAŞIYOR’

Kılıçdaroğlu, sürece ilişkin somut değerlendirmesini, Tunceli’den dönen CHP heyetine yaptı. İstanbul’a hareketinden önce, Tunceli’den dönen heyet ile önceki akşam havaalanında 20 dakika görüşen Kılıçdaroğlu, milletvekillerinden “barış dili” söylemini kullanmalarını istedi. Aygün’ün travmatik ve duygusal süreç yaşadığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, kamuoyunda tepki çeken bazı ifadelerini bu sürece bağladı.

Kılıçdaroğlu’nun Aygün’den “artık çok fazla medyaya konuşmamasını” istediği de belirtildi. Aygün’ün basına yansıyan röportajlarının serbest bırakılmasından hemen sonra yapıldığı, Hüseyin Aygün’ün, Kılıçdaroğlu ile yüz yüze görüşmesinin ardından açıklama yapacağı ifade edildi.

Genel Merkez, süreci yeni CHP’nin yapılanma süreci olarak değerlendiriyor. Genel başkan yardımcıları, isim vermek istemezken, Aygün’ün kamuoyunda tepki çeken bazı açıklamaları için “Süreç travmatik. Duygusal etkisi sürüyor. İnsani açıklamalar” değerlendirmeleri yapıyor.

ŞiKAYETÇi OLDU

Hüseyin Aygün, dün Cumhuriyet Savcısı Osman Altınkaya'ya 'müşteki' sıfatıyla, 4 sayfalık ifade verdi. Aygün, ''İki gün boyunca beni silah zoruyla kaçırıp alıkoyan, özgürlük ve güvenliğime tehdit oluşturan PKK mensuplarından davacı ve şikayetçiyim'' dedi. Savcılıkta kendisine gösterilen albümdeki terörist fotoğraflarını inceleyen ve kendisini kaçıran teröristleri teşhis etmeye çalışan Aygün, ''11. sırada bulunan kişiyi, 'Azad' kod adlı PKK'lıya benzettim. Ancak tam ve net bir biçimde teşhis ettiğimi söyleyemem" ifadelerini kullandı.

KÜRT SORUNU ‘REÇETESi’ ŞEKiLLENDi

Aygün’ün serbest bırakıldıktan sonra yaptığı “Kürt sorununa ilişkin CHP’nin ayrıntılı program hazırladığı ve Genel Başkan’ın önümüzdeki günlerde açıklayacağı” demeci de şekilleniyor. Söz konusu raporun, eski CHP İstanbul Milletvekili, emekli diplomat Şükrü Elekdağ’ın üzerinde çalıştığı metin olduğu belirtildi. Metnin büyük oranda şekillendiği ancak açıklanma tarihinin netleşmediği ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun Aygün’ün kaçırılma sürecinin hemen ardından programı açıklayıp açıklamayacağı ise merak konusu oldu.

ÜZÜNTÜ VERİCİ

Ulusalcı milletvekilleri ve partililer ise, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a şikayet yağdırıyor. Baykal’ın şikayetlere yanıtının ”Anadolu insanındaki “CHP’nin etnik kimlik siyaseti yaptığı’ imajını ortadan kaldırmak için yıllarca mücadele ettik. CHP’ye yönelik tepkiler ve partinin bu şekilde tartışılması üzücü. CHP için mücadeleye devam edeceğiz” şeklinde olduğu belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.