Kandil'den şifreli mesaj!

Kandil'den şifreli mesaj!

PKK'lılar tarafından kaçırılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyen Aygün'ün, Ovacık ziyaretini sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan duyurduğu ortaya çıktı. Aygün, Facebook sayfasına "Ovacık'a gidip vatandaşlarla buluşacağım" diye yazdı

İddiaya göre Kandil'den önceki gün şifreli mesajla Tunceli'deki PKK'lılara Hüseyin Aygün'ü kaçırması talimatı verildi. Ancak bu mesaj güvenlik güçlerince deşifre edilemediği için milletvekili Aygün, korumasız kaldı. Facebook'tan da yararlanarak Aygün'ü gezisi boyunca izleyen PKK'lılar, Ovacık dönüşünde aracını takip ederek kaçırma eylemini gerçekleştirdi.
 
AYGÜN, PKK'LILARA DİRENMİŞ
 
Gazetecilerin Aygün'ün kaçırılması sırasında PKK'lılar tarafından zor kullanılıp kullanılmadığı yönündeki sorusu üzerine Vali Taşkesen, "Hüseyin Aygün örgüt mensuplarına bir süre gitmeme yönünde tartışmış. Bu durumu kabul etmediğini belirterek, direnmiş. Daha sonra örgüt mensuplarının kararlı tutumu üzerine götürülmüş. Kaçıranların elinde uzun namlulu silah bulunuyormuş" dedi.
 
Vali Mustafa Taşkesen, Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasının bir tesadüf olmadığını kaydetti. Taşkesen, "Muhtemelen takip ediliyormuş. Zaten silahlı kişiler burada bekliyor ve sadece bu aracı durduruyorlar" dedi.
 
OVACIK'TA OLDUĞUNU PAYLAŞMIŞ
 
PKK'lılar tarafından kaçırılan Milletvekili Hüseyin Aygün, iki gün önce "Ovacık'a gidiyorum" diye yazdığı sosyal paylaşım sitesi Facebook'daki sayfasında bugün saat 15.00 sıralarında "Ovacık'tayım; esnaf-halk sohbetlerinin ardından Munzur Baba'ya ziyarete gideceğim" diye yazdı. Aygün, sayfasına birde vatandaşla birlikte kahvede çektirdiği fotoğrafı ekledi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.