Hüseyin Çelik: Fikretmeyen küfreder

Hüseyin Çelik: Fikretmeyen küfreder

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in küfürlü konuşmasına cevap verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, partisinin Bursa İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin özellikle son yıllarda kabuğunu kıran bir ülke olduğunu söyledi.

Türkiye'nin birkaç yıl öncesine kadar yurt dışındaki platformlarda sürekli reddedilen bir ülke konumundayken AK Parti iktidarıyla bunun tersine döndüğünü ifade eden Çelik, Türkiye'nin yurt dışında söz sahibi, küresel bir güç haline geldiğini kaydetti.

Çelik, ihracat konusunda atılan adımlarla krizden en az etkilenen ülkenin Türkiye olduğunu ileri sürerek, ''İhracatta dünyanın dört bir yanına açıldık. Sadece Avrupa ile sınırlı kalsaydık krizden oldukça fazla etkilenecektik. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'kriz teğet geçecek' dediğinde kimse inanmadı. Ama bakın. Yunanistan iflas bayrağını çekerken, bazı ülkelerde işsizlik ciddi oranlara ulaşırken Türkiye'nin kredi notu 2 basamak birden yükseltildi'' diye konuştu.

BM'nin her yıl ''İnsani Gelişim Endeksi'' açıkladığına dikkati çeken Çelik, şöyle devam etti: Bu endekse göre Türkiye, 2003 yılı başında 96. sıradaydı. Bizden önceki koalisyon hükümeti, Türkiye'yi 85. sıradan 96. sıraya düşürdü. Bu endeks, 3 değişkene göre hazırlanıyor. Ekonomik güç, eğitim ve sağlık. 2008 yılı sonunda ise Türkiye 76. sıraya yükseldi. Yani 20 basamak birden çıktı. Küresel krizin etkisiyle 3 basamak geriledi ve şimdi 79. sıradayız. Bunlar somut göstergelerdir. Bunlar Türkiye'nin nereden nereye geldiğini, geliştiğini göstermektedir.''

'HİZMET, HÜRRİYET, HUKUK'

'Demokratik açılım' çalışmaları konusunda haksız eleştirilere maruz kaldıklarını ifade eden Çelik, şunları kaydetti: 3H yapıyorlar. Hamaset yapıyorlar, husumet yayıyorlar ve hakaret ediyorlar. Bizim 3H'miz hizmet, hürriyet ve hukuktur. Bugüne kadar 3Y ile mücadele ettik. Yasaklar, yoksulluk ve yolsuzluk. Demokratik olmalıyız. Düşünün bir odada çok sayıda insan var. Odadaki oksijen yeterli olursa herkes nefes alır. Gürcü de Çerkez de Kürt de rahat nefes alır. Biz demokratik atmosfere daha fazla hava pompalamak istiyoruz. Muhalefetin söylediği gibi kötüye giden bir durum yok. Türkiye, bölünmez bir bütündür. Bayrağımız, dilimiz, İstiklal Marşımız konusunda sorun var mı? Yok. Ama nedense yıllardır kangren olmuş sorunları görmüyorlar. Gündüz ortasında gözünü kapatan sadece kendisine gece yapar. Sorunları görmezden gelemezsiniz.''

Çelik, Türkiye'nin 25 yıldır kanını emen terörle mücadele ettiğini belirterek, ''Terörle mücadelenin sadece asker ve polisle yapılamayacağı söylendi. Bunun siyasi ve ekonomik boyutu var. Siyasi irade, bugüne kadar elini taşın altına koymadı, Mehmetçik elini koydu'' dedi.

2023 yılına giderken Türkiye'nin ayağındaki prangaları atmış olacağını dile getiren Çelik, ''Biz çalışıyoruz ama CHP bize 10. Yıl Marşı'nı okuyor. Biz 100. Yıl Marşı'nı yazıyoruz. Biz büyük hedeflerle ilerliyoruz'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''siyasette küfürle'' ilgili görüşünü sorması üzerine Çelik, 'Fikretmeyen küfreder. Bize küfrettiğini sanıyor ama kem söz sahibine aittir. Seviyesi düşük insanlar en çok neyi yapar? Küfreder' dedi. Hüseyin Çelik, daha sonra, partisinin il ve ilçe yöneticileriyle basına kapalı görüştü.

Etiketler :