Hüseyin Velioğlu yaşıyor iddiası

Hüseyin Velioğlu yaşıyor iddiası

Polisin Hizbullah'a yönelik Beykoz'daki bir villaya yaptığı operasyonda öldürülen Hüseyin Velioğlu ile ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı.

Bülent Orakoğlu, Hüseyin Velioğlu’nun hâlâ hayatta olduğuna dair ciddi şüphelere sahip...

Türkiye’nin en çalkantılı yıllarında Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı yapan, deneyimli istihbaratçı Bülent Orakoğlu Türkiye Gazetesi’ne gündemdeki konularla ilgili çok özel açıklamalar yaptı. Orakoğlu, Yargıtay kararıyla cezaevinden salıverilen Hizbullah üyeleriyle birlikte yeniden gündeme gelen Hizbullah örgütü ile ilgili şok bir iddia ortaya attı. 11 yıl önce İstanbul Beykoz’daki operasyonda öldüğü açıklanan örgüt lideri Hüseyin Velioğlu için “Yaşıyor olabilir” dedi. Devlet içindeki hukuksuz yapıların kullandıkları kişi veya örgütleri kullanma amacı bittiği zaman ya öldürdüğünü, ya da uykuya çektiğine dikkat çeken Bülent Orakoğlu, “Hüseyin Velioğlu’na hangisi uygulandı belli değil.

HİZBULLAH KULLANILMAK İSTENİYOR

Bülent Orakoğlu, ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanırken, bir anda serbest kalan Hizbullah üyelerinin tahliyesinin tesadüf olmadığını düşünüyor. Orakoğlu, “Türkiye’de sistemin boşluklarını çok iyi kullanan çeteleşmiş yapılar var. Geçmişte Mehmet Ali Ağca’yı kaçıran zihniyetle, bugün Hizbullah üyelerini cezaevinden çıkarttıran, derin yapı aynıdır. Amaç, ülkede kaos, kargaşa oluşturmaktır” dedi.

ÖLDÜRÜLEN VELİOĞLU DEĞİL Mİ?

Hizbullah’ın haziran seçimlerinde Güneydoğu’dan 5-6 bağımsız milletvekili çıkarabileceğine yönelik iddiaları hatırlatan deneyimli istihbaratçı, “Bu durum AK Parti’nin tek başına iktidar olmasını engellemek için yapılmış bir organizasyon gibi gözüküyor bana. AK Parti’ye karşı bir blok oluşturmaya çalışılıyor. Hizbullah hem legal anlamda hem illegal anlamda kullanılmak isteniyor” şeklinde konuştu.
Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Bülent Orakoğlu, “Beykoz operasyonunda öldürüldü “denilen, Hizbullah örgütünün lideri Hüseyin Velioğlu’nun hâlâ yaşıyor olabileceğini söyledi. Orakoğlu’nun bu iddiasıyla ilgili olarak ciddi tesbitleri ve endişeleri var. İşte Orakoğlu’nun bu konudaki sözleri: “Devlet içindeki hukuksuz yapılar kullandıkları kişi veya örgütleri kullanma amacı bittiği zaman ya öldürürler, ya uykuya çekerler. Burada Hüseyin Velioğlu’na hangisi uygulandı belli değil. Hüseyin Velioğlu’nda, özellikle kafasında çok fazla mermi var. Edip Gümüş’le Cemal Tutar aynı yerde sağ ele geçirildi. Orada atılan yüzlerce mermi varken, iki kişide bir kurşun yarası bile yok. Ölü ele geçirildiği söylenen Velioğlu’nun ailesi teşhiş etti mi etmedi mi? Yatan o mudur, değil midir, DNA testi yapıldı mı?” bunları bilen yok.”

BU GÖRÜNTÜLER YENİ Mİ ÇEKİLDİ?

Hizbullah’ın internet sitesinde Beykoz Operasyonunun 11. yıldönümü olan 17 Ocakta konulan bir video görüntüsü ise akılları iyice karıştırdı. İlk defa yayınlandığı belirtilen 6 dakikalık videoda, Hüseyin Velioğlu bilgisar başında çalışırken görülüyor. Masanın üzerinde otomatik bir tabanca, arkasında ise kütüphaneye yaslanmış halde bir kaleşnikof tüfek dikkat çekiyor. Bu hâliyle Hüseyin Velioğlu’nun her çatışmaya hazır beklediği anlaşılıyor. Görüntülerde Hüseyin Velioğlu’nun çekimden haberdar olduğu ve adeta çekimi yapan kişiye poz vermesi dikkat çekiyor. Velioğlu’nun başını örten poşu ve uzamış sakalı ile El-Kaide Lİderi Usame Bin Ladin’e benzerliği dikkat çekiyor. Hizbullah örgütünün ellerindeki bu görüntüyü yayınlamak için neden 11 yıl beklediği anlaşılamazken, Bülent Orakoğlu’nun “Velioğlu yaşıyor olabilir” iddiasından sonra, acaba “bu görüntüler de yeni mi çekildi ?” sorusu akılları kurcalamaya başladı.

Polisler tanıyamamıştı

17 Ocak 2000 tarihinde İstanbul Beykoz’da gerçekleştirilen operasyonda ölü ele geçirilen kişinin, Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu olduğu açıklanmıştı. Öldürülen kişinin Hüseyin Velioğlu olduğuna ilk başta operasyonu gerçekleştiren polisler bile inanmadı. Çünkü eldeki istihbarat bilgilerine göre Hizbullah lideri o sırada Kuzey Irak’taydı. Polisler yüzü gözü delik deşik olan cesedin kimliği konusunda çelişkiye düşünce, Velioğlu’nun çok iyi tanıyan, üç itirafçı tek tek villaya götürülerek cesetle yüzleştirilmişti. Bu itirafçıların üçü de ölen kişinin Hüseyin Velioğlu olduğunu söyleyince, ancak ondan sonra inanmışlardı. Velioğlu’nun teşhis eden bu itirafçılardan Bingöllü kadayıfçı Şaban Elaltunteri bir süre sonra İstanbul’da otomobilinde çapraz ateşe tutularak oğluyla birlikte öldürüldü. Beykoz’da öldürülen kişinin Hüseyin Velioğlu olduğuna dair bir başka önemli delil ise, operasyonda sağ ele geçirilen örgütün üst düzey yönetici Cemal Tutar’ın ifadesiydi. 198 silahlı saldırı, 156 cinayet ve 80 yaralamadan sorumlu tutularak 15 arkadaşıyla birlikte müebbet hapis cezasına çarptırılan Tutarı mahkemede “Hüseyin Velioğlu, gözlerimizin önünde, vücuduna isabet eden otuzun üzerinde kurşunla şehit olup rabbimizin rahmetine kavuşmuştur” demişti. (Türkiye Gazetesi)

Etiketler :