Hz. Mevlana ve Eyüp Sultan komşu olacak

Hz. Mevlana ve Eyüp Sultan komşu olacak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, "Konyalı hemşehrilerimizin kısa bir süre sonra YHT ile İstanbul'a yolculuk yapacağını, bunun da müjdesini vermek istiyorum" dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karatay Kongre Merkezi'ndeki partisinin Konya Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda, Türkiye'nin yüksekhızlı tren ile kendi dönemlerinde tanıştığını söyledi.

Türkiye'nin Yüksek Hızlı Tren teknolojisini kullanan dünyadasekizinci, Avrupa'da altıncı ülke olduğunu belirten Elvan, AK Parti'nin, ulaştırma ve iletişim politikalarını, kalkınmanın en önemli kilometre taşı gördüğünü aktardı.

Bu politika çerçevesinde Türkiye'yi geleceğe taşıyacak vizyon projelerinin hayata geçirildiğini dile getiren Elvan, "Ülkemizinher köşesini duble yollarla donattık. Yaklaşık 17 bin kilometrebölünmüş yolu tamamladık. AK Parti öncesi sadece 6 şehrimiz bölünmüş yollarla birbirine bağlanmışken bugün 74 ilimiz bölünmüş yollarla birbirine bağlanıyor" diye konuştu.

"Hava yolunu halkın yolu haline getirdik. Sadece 2013 yılında 150 milyonun üzerinde havayoluyla yolcu taşındı. Artıkdünya üzerinde 236 noktaya uçuş gerçekleştiriliyor. Ülkemizin en ücra köşesine fiber internet alt yapısı getirdik. 200 binkilometrenin üzerinde internet alt yapısı oluşturduk" diyen Elvan, şunları kaydetti:

"Yerli uydu ve uçak üretimi konusunda çalışma başlatarak, havacılık ve uzay konusundaki kararlılığı ortaya koyuyoruz.Kısacası, kara, deniz, demir yollarında, bilişimde hayal edilenleri biz gerçekleştirdik. Asırlar öncesinde hayal edilen Marmaray bizim dönemimizde hayata geçirildi. İstanbul bir yakasından diğer yakasına trenle 4 dakika ulaşıyor, Avrasya Tüneli'nde de çalışmalar hızla devam ediyor. Üçüncü köprü inşaatı... Daha çok çalışarak Türkiye'yi dünyanın ilk 10 büyük ekonomisinden biri yapacağız."

"Mevlana'nın 'gel' çağrısına YHT ile daha hızlı cevap verilecek"

YHT'nin Konya'nın olmazsa olmazı haline geldiğini anlatan Elvan, şöyle devam etti:

"Ankara ve Eskişehir'e YHT aracılığıyla seyahat eden Konyalı hemşehrilerimizin kısa bir süre sonra YHT ile İstanbul'ayolculuk yapacağını, bunun da müjdesini vermek istiyorum. Çok kısa bir süre içinde Eskişehir-İstanbul YHT projesini tamamlayıp, şu anda birçok kesiminde test çalışmaları devam ediyor, sizlerin de hizmetine sunacağız. Artık Konya'da yaşayan bir hemşehrimiz 4.5 saatte İstanbul'a ulaşma imkanına sahip olacak. Yani Hz. Mevlana ile Eyüp Sultan komşu olacak. Konyalı hemşehrilerimiz İstanbul'un tarihi turistik yerlerini gezip akşamdaYHT ile tekrar Konya'ya dönebilecekler. Aynı durum İstanbullu vatandaşlarımız içinde geçerli... Milyonlarca vatandaşımız Mevlana'nın 'gel' çağrısına YHT ile daha hızlı cevap verecek."

Bakan Elvan, rekabette bir adım öne geçmek için denize olan ulaşımın sağlanmasına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Konyalı sanayicilerimizin, Orta Anadolu'nun sanayi ve üretim üssü olan Konya'nın ürettiği tüm mal ve hizmetleri denizeulaştırmanın arayışı içinde olduk. Bu çerçevede, Konya-Karaman YHT Projesi ihalesi tamamlandı, sözleşmesi tamamlandı ve müteahhit firma çalışmalara başladı. Bunun yanında Karaman'ı Mersin'e bağlayacak olan YHT projesi var. Biz bunu yatırım programına aldık. İnşallah birkaç ay içerisinde bu projeyi ihale edeceğiz. Konya'yı hem Mersin'e hem Adana'ya bağlayacak olan hızlı tren projemizin en önemli adımlarından birini atmış olacağız."

"Türkiye hiç kimsenin vesayeti altında kalmayacak"

Türkiye'ye yapılan yatırımların ve hizmetlerin önüne geçmek için, iç ve dış mihrakların yoğun çaba sarf ettiğine işaret eden Elvan, şunları kaydetti:

haber10

"Türkiye'ye yaptığımız hizmetleri engellemek için birileri yoğun mesai sarf ediyor. Son günlerde artan saldırıların sizler de canlı şahitlerisiniz. Bunu başarabilecekler mi? Başaramazlar. Çünkü milletimiz, siz buna müsaade etmeyeceksiniz. Hükümetimizi itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar, ekonomimize vuruyorlar, havaalanı yapmamızı istemiyorlar. Büyük projeleri gerçekleştirmemizi istemiyorlar. Türkiye'nin gelişmesini ve büyümesini istemiyorlar. İç ve dış mihraklar, Türkiye'ye karşı savaşan unsurlarla, hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Sizin desteğiniz olduğu müddetçe, bu mihraklar hiçbir şeyi gerçekleştiremeyecek, Türkiye büyümeye, güçlenmeye devam edecek. Türkiye, kendi kararlarını almaya devam edecek, hiç kimsenin vesayeti altında kalmayacak."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.