İbadi Beyaz Saray'da Trump ile görüştü

İbadi Beyaz Saray'da Trump ile görüştü

Trump ile bir araya gelen İbadi; yaptıklarıyla ABD yönetiminin takdirini aldıklarını söyledi.

ABD'nin başkenti Washington'da konuşan Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, ABD Barış Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray'daki görüşmesi ve terör örgütü DEAŞ'la mücadelede geldikleri noktaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

DESTEK ARTACAK

ABD'nin yeni yönetimini terörle mücadelede çok kararlı gördüğünü vurgulayan İbadi, kendilerine verilecek desteğin artacağı sinyalini aldığını dile getirdi.

İbadi Beyaz Saray'da Trump ile görüştü

TRUMP YÖNETİMİ BİZİ TAKDİR EDİYOR

İbadi, "Trump yönetimi yaptıklarımızı görüyor ve takdir ediyor. Bize destek vermeye devam edecekler. (Terörle mücadele) Görevini tamamlamamız noktasında artan bir destek sağlanacağının güvencesi verildi." diye konuştu.

İbadi Beyaz Saray'da Trump ile görüştü

DEAŞ İLE MÜCADELE

ABD'nin terörle mücadele noktasındaki stratejisinin sadece askeri bir planlama olmadığını söyleyen İbadi, "ABD kamuoyunun dışarıya çok sayıda asker gönderilmesini istediğini sanmıyorum. DEAŞ'la mücadele için bir plan var, ben görmedim ama DEAŞ'ı ortadan kaldırmak için bizim bölgesel bir planımız olmalı." değerlendirmesini yaptı.

İbadi, Irak'ın "bölgede yaşananların kurbanı" olduğunu ifade etti.

"DEAŞ tehdidi ülkemizi doğrudan etkiledi; Suriye'de yaşananlar bizi doğrudan etkiledi." diyen İbadi, Musul'u DEAŞ'ın elinden büyük ölçüde kurtardıklarını, bu terör örgütüyle mücadele ederken Irak ordusu ile Peşmerge güçleri arasında çok iyi bir uyum yakalandığını belirtti.

"BUGÜN HALK ORDUYLA GURUR DUYUYOR"

Peşmerge güçleriyle yakaladıkları uyuma dikkati çeken İbadi, "Irak tarihinde böyle bir şey yok. İki yıl önce Irak ordusu içinde parçalanmışlık vardı ve halk ordusuyla gurur duymuyordu; bugün ise gurur duyuyor." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.