İbadi yine Türkiye'yi hedef aldı

İbadi yine Türkiye'yi hedef aldı

Irak Başbakanı İbadi, Ankara ile Bağdat arasındaki krizin bölgesel savaşı tetiklemesinden endişe ettiğini söyledi.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, devlet televizyonundan canlı yayınlanan açıklamasında Türkiye ile son dönemde yaşanan krizi değerlendirdi.

TÜRKİYE'NİN DAVRANIŞI KABUL EDİLEMEZ

İbadi şunları söyledi: “Türk tarafına Irak’ın meselelerine karışmamasını birden fazla kez söyledik. Türk macerasının bölgesel bir savaşa dönüşmesinden korkuyorum. Türk liderliğinin davranışı kabul edilemez. Biz Türkiye ile askeri bir karşı karşıya gelmenin içine girmek istemiyoruz.”

NE OLMUŞTU

Türkiye’nin Irak’ın Başika bölgesine asker konuşlandırmasının ardından başlayan kriz, Irak Temsilciler Meclisi’nin Türkiye hakkında aldığı kararla daha da tırmanmıştı. Kararda, ‘Irak hükümetinden TBMM tezkeresinin uzatılmasını kabul etmediğini bildirip, Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi’ne nota verilmesi, IŞİD’e karşı gönüllülere askeri eğitim veren Türk güçlerinin işgalci güçler olarak nitelenmesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının kınanması’ gibi bir dizi talepte bulunmuştu.

Irak Meclisi’nin kararını jet hızıyla yayınladığı bir açıklama ile kınayan Dışişleri Bakanlığı, Irak’ın Ankara Büyükelçisi’ni de bakanlığa çağırmıştı. Ankara’nın bu hamlesine Bağdat da Türk Büyükelçi’yi çağırarak yanıt vermişti.

Obama, Irak Başbakanı İbadi'yi sallamamıştı VİDEO

OBAMA SIRTINI DÖNMÜŞTÜ

İbadi, kendi ülkesini paramparça eden ABD'de Başkanı ile fotoğraf çektirmek için gayrette bulunmuş ancak Obama kendisine sırtını dönmüş, yüzüne bile bakmamıştı.

İbadi yine Türkiye'yi hedef aldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.