İBB gençlere rehber eşliğinde kentin tarihi yerlerini gezdiriyor

İBB gençlere rehber eşliğinde kentin tarihi yerlerini gezdiriyor

"Gezi İstanbul" projesi kapsamında "Yeraltından Çatılara Galata", "Mekanları ve Olaylarıyla Dolmabahçe", "Sinan Yapıları", "Sultan Külliyeleri", "Atatürk'ün Beyoğlu Anıları" gibi temaların yanı sıra Süleymaniye, Üsküdar, Fener, Balat yer alıyor.

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) gezi projesi ile 18-29 yaş aralığındaki gençlere rehber eşliğinde kentin tarihi yerlerini tanıtılıyor.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, Belediyenin Gençlik ve Spor Müdürlüğünce geçen yıl başlatılan "Gezi İstanbul" projesi sürüyor.

Proje kapsamında gençlere "Yeraltından Çatılara Galata", "Mekanları ve Olaylarıyla Dolmabahçe", "Sinan Yapıları", "Sultan Külliyeleri", "Atatürk'ün Beyoğlu Anıları" gibi temaların yanı sıra Süleymaniye, Üsküdar, Fener, Balat, Ayvansaray, Yedikule, Samatya ve Kumkapı gibi yerleri tanıma imkanı sağlanıyor.

"Bir Bilenle Gez" temasıyla düzenlenen proje, alanlarında yaptığı çalışmalarla tanınan Prof. Dr. Haluk Çetinkaya, Doç. Dr. Ferudun Özgümüş ve Doç. Dr. Deniz Esemenli gibi arkeolog ve sanat tarihçileri ile Ahmet Faik Özbilge, Hüseyin Avni Özkan ve Sedat Bornovalı gibi uzman rehberler eşliğinde gerçekleştiriliyor.

Gezilere katılmak isteyen İstanbul'da yaşayan ve müze kart sahibi 18-29 yaşlarındaki gençler, "https://forms.ibb.gov.tr/genclikspor/gezi-istanbul/" adresinden çevrim içi başvuruda bulunabilecek.

Proje kapsamında, 3 Ağustos'ta Erkan Eseroğlu rehberliğinde, "Müzede Bir Gün. Arkeoloji Müzeleri-Yerebatan Sarnıcı Müzesi", 8 Ağustos'ta Oktay Türkoğlu ve Mustafa Sait Ak rehberliğinde "Taksim-Kırkçeşme Su Yolunun İzinde. Kemerler ve Bentler", 15 Ağustos'ta Ahmet Faik Özbilge rehberliğinde "İmparatorlukların Kalbine Yolculuk-Gece Gezisi", 20 Ağustos'ta Ergican Acarbaş rehberliğinde "Bab-ı Ali'den Gülhane'ye", 29 Ağustos'ta Ahmet Faik Özbilge rehberliğinde "Başımda Kavak Yelleri-Boğaz Gezisi" etkinliği düzenlenecek.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.