İşte hapsi istenen diğer isimler

İşte hapsi istenen diğer isimler

Savcı, Aziz Yıldırım dahil tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamını istedi Savcı, Futbolda Şike Davası kapsamında esas hakkındaki mütalaasını okumaya devam ediyor. Şu ana kadar haklarında hapis cezası talep edilen isimler şunlar:

Mütalaada Aziz Yıldırım'ın "haksız ekonomik çıkar sağlamak amaçlı suç örgütü kurup yönetmek", "şike" ve "teşvik" suçlarından cezalandırılması istendi. Savcı Ermertcan; "örgüt yöneticiliğinin" yanı sıra Aziz Yıldırım'ın 6 maçta "şike", 3 maçta "teşvik" iddiasıyla cezalandırılmasını istedi. Ancak"teşvik" ve "şike" suçlarının yeni yasaya göre tek suç sayıldığı kaydedildi. Böylece Aziz Yıldırım'a istenen hapis cezasının üst sınırının 13 yıl 10 ay 15 günolduğu belirtildi.

(6259 sayılı kanundaki ilgili madde şöyle: "Bu maddede tanımlanan suçların bir suç işleme kararının icrası kapsamında değişik zamanlarda birden fazla işlenmesi halinde, bunlardan en ağır cezayı gerektiren fiilden dolayı verilecek ceza dörtte birinden dörtte üçüne kadar artırılarak tek cezaya hükmolunur.")

AZİZ YILDIRIM'IN CEZA ALMASININ İSTENDİĞİ MAÇLAR: Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçı için şike suçundan, Eskişehirspor-Fenerbahçe maçında şike suçundan, Trabzonspor-Bursaspor maçında teşvik suçundan, Eskişehirspor-Trabzonspor maçında için teşvik suçundan, Fenerbahçe -İstanbul BŞB maçında şike suçundan, Karabükspor-Fenerbahçe maçında şike suçundan, Fenerbahçe- Ankaragücü maçında şike suçundan, Trabzonspor-İstanbul BŞB maçında teşvik suçundan, Sivasspor-Fenerbahçe maçında şike suçundan cezalandırılması istendi.

AZİZ YILDIRIM'IN BERAAT ETTİĞİ MAÇLAR: Manisaspor-Trabzonspor maçında teşvik verilmesi, Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında şike, Bursaspor-İstanbul BŞB teşvik, Gençlerbirliği-Trabzonspor maçında teşvik verilmesi suçlarından beraati istendi.

Savcı Ermertcan, Aziz Yıldırım hakkında, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un ''Seyirden yasaklanma'' başlığını taşıyan 18. maddesinin uygulanmasını da öngördü.

CEZA ALIRLARSA BAŞKANLIKLARI DÜŞECEK
Savcı ayrıca Aziz Yıldırım ve Sadri Şener'in yargılama sonucunda ceza almaları halinde kulüp başkanlıklarının yasaklanmasını istedi.

İŞTE DİĞER İSİMLER İÇİN İSTENEN CEZALAR:

Savcı Ermertcan, Fenerbahçe yöneticisi Ali Yıldırım'ın "örgüt" ve "şike" suçundan cezalandırılmasını istedi.

* Bülent Uygun'un 2 maçta şike, 1 maçta teşvik primi vermek suçundan 3 yıldan 9 yıla ve suç örgütü üyesi olmak suçundan ise 13 yıl hapsi istendi. Uygun'un suça karıştığı maçlar ise şöyle sıralandı: Eskişehirspor-Fenerbahçe ve Sivas-Fenerbahçe maçlarında şike; Eskişehirspor-Trabzonspor maçında ise teşvik primi.

* Savcı; Cemil Turan'ın "örgüt üyeliği" ve Fenerbahçe-Ankaragücü maçında "şike" yapmak suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapsini istedi.

* Savcı Ermertcan; Emmanuel Emenike'nin savunmasının henüz mahkemeye ulaşmadığından davasaının ayrılmasını istedi.

* Savcı; Göksel Gümüşdağ'ın Fenerbahçe-İstanbul BŞB maçında "şike yaptığı" iddiası ve "Aziz Yıldırım'ın kurduğu örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" iddiasından beraatini istedi.

* Savcı; İbrahim Akın'ın Fenerbahçe-İstanbul BŞB ve Beşiktaş-İstanbul BŞB maçlarında "şike", Trabzonspor-İstanbul BŞB maçında "teşvik" suçundan 4.5 yıla kadar hapsi istendi.

* Bursasporlu futbolcu Gökçek Vederson'a Trabzonspor maçında teşvik primi almak suçundan 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

*Savcı; İlhan Ekşioğlu'nun "örgüt üyeliği" suçundan; ayrıca 5 maçta şike ve 3 maçta teşvikten cezalandırılmasını istedi. Ekşioğlu için 10 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

* Savcı; kaleci Korcan Çelikay'ın Sivasspor-Fenerbahçe maçında "şike" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsini istedi.

* Savcı; Mecnun Otyakmaz'ın "örgüt üyeliği" ve Sivasspor-Fenerbahçe maçında "şike" suçundan 7.5 yıla kadar hapsini istedi.

* Savcı; Şekip Mosturoğlu'nun "örgüt üyeliğinden" ve 1 maç şike, 1 maç teşvik, 1 maçta da şikeye teşebbüsten cezalandırılmasını istedi. Mosturoğlu'nun 10 yıla kadar hapsi istendi.

* Savcı; Mehmet Yıldız'ın Sivasspor-Fenerbahçe maçında "şike" yapmaktan 1yıldan 3 yıla kadar hapsini istedi.

* Savcı; Sadri Şener'in Fenerbahçe-Ankaragücü maçında "teşvik girişimi" suçlamasından beraatini istedi. Sadri Şener'in Sivasspor-Fenerbahçe maçında "teşvik girişimi" suçundan ise cezalandırılması istendi. Esas hakkındaki görüşte; Sadri Şener için de ''teşvik primi vermeye teşebbüs etmek'' suçundan 9 ay ile 2 yıl 3 ay arasında hapis cezası istendi. 

* Savcı; Nevzat Şakar'ın Fenerbahçe-Ankaragücü maçında "teşvik" girişimi suçundan beraatini istedi.

* Savcı; futbolcu Sercan Yıldırım'ın Trabzonspor-Bursaspor maçında "teşvik" iddiasından 6 aydan 1.5 yıla kadar hapsini istedi.

* Savcı; kaleci Serdar Kulbilge'nin Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçında "şike yapmak" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsini istedi.

* Savcı; Serdal Adalı'nın Beşiktaş-İstanbul BŞB maçında "şike" suçundan 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar hapsini istedi.

* Savcı; Sezer Öztürk'ün Eskişehirspor-Trabzonspor maçında "teşvik primi almak" suçundan 6 aydan 1.5 yıla kadar hapsini istedi.

* Savcı; eski hakem Zafer Önder İpek'in Gençlerbiriği-Fenerbahçe maçında "şike" suçundan cezalandırılmasını istedi.

* Savcı; Ümit Karan'ın Eskişehirspor-Fenerbahçe maçında şike yapmak ve  Eskişehirspor-Trabzonspor maçında teşvik primi verilmesi iddiasından 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar hapsini istedi.

* Savcı; Tayfur Havutçu hakkında Beşiktaş-İstanbul BŞB maçında şikeden dolayı 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar hapsini istedi.

* 260 sayfalık mütalaada Olgun Peker'in "silahlı suç örgütü kurmak suçundan" cezalandırılması istendi. "Şike" suçlarından ise beraatine karar verilmesi talep edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.