İBB ve Beykoz Belediyeleri Akbaba Deresi’ni islah ediyor

İBB ve Beykoz Belediyeleri Akbaba Deresi’ni islah ediyor

İstimlak sorunlarının çözülmesinin ardından Akbaba Deresi’nde çalışmalar yeniden başladı.

Akbaba Deresi’nin kalan 300 metrelik kısmı da ıslah edildiğinde taşkın riski ve atıksu sorunu tarih olacak.  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beykoz Belediyesi işbirliğiyle sürdürülen dere ıslah çalışmalarıyla ilçede taşkın riski tarih olurken dereler modern alt yapıya çevreleri de temiz bir çehreye de kavuşuyor. Dere ıslah çalışmaları kapsamında, Akbaba Deresi’nin Sülükhane mevkiinde kalan 300 metrelik kısım, beton kesitler kullanılarak,  12 metre genişliğinde ve 3 metre yüksekliğinde ıslah edilecek.

Derede 1000 ve 500 yıllık yağış rejimi hesaplanarak yapılan çalışmalarla taşkın ve sel baskını riskinin tamamen önlenmesi hedefleniyor. Derenin kayma riski taşıyan bölgelerinde ise fore kazık sistemi uygulanarak ilçe sakinleri için güvenli bir çalışma yürütülüyor.

Akbaba Deresi’nin kalan kısmında da ıslahı yapılan diğer kısımlarda olduğu gibi atıksular dere kenarlarındaki kolektörlere bağlanacak, Beykoz Deresi’nden çevreye atık su girişi de engellenmiş olacak.

Akbaba Deresi’ndeki ıslah çalışmasının bu yılsonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Tokatköy Deresi’nde de çalışmalar sürüyor

Tokatköy Deresi’nin kalan 500 mt’lik kısmında da çalışmalar devam ediyor. Tokatköy Deresi’nde 12 metre genişliğinde 3,5 metre yüksekliğinde yapılan ıslah çalışması taş örme sistemiyle yürütülüyor ve atıksular kolektöre bağlanıyor. 

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek İBB tarafından yürütülen istikrarlı çalışmalarla ilçe derelerinde sel ve taşkın riskinin artık sona erdiğini belirterek ıslah çalışmalarına öncülük eden İBB Başkanı Kadir Topbaş ve ekibine teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.