İbn Arabi Osmanlı'yı müjdeliyor

İbn Arabi Osmanlı'yı müjdeliyor

TRT 1 ekranlarında yayınlanan 'Diriliş Ertuğrul' dizisinin ikinci bölümünde Muhyiddin-i Arabi'nin Osmanlı'yı müjdeliyor

TRT 1'de yayınlanan yeni Osmanlı dizisi Diriliş-Ertuğrul, ilk bölümüyle büyük beğeni toplamıştı. Dizinin 2. bölümünde ünlü İslam bilginlerinden Muhyiddin-i İbn Arabi, Osmanlı'yı ve zaferlerini müjdeleyen kehanetlerde bulunuyor.

 

Arabi: Allah bir yiğit çıkarır onun evlatları Konstantinopolis'i fetheder

 

CİFR İLMİYLE OSMANLI'NIN ZAFERLERİNİ MÜJDELEDİ

 

Muhyiddin-î Arabî Hazretleri, “Ed-Dâiretü’n Numaniyye fi’d Devleti’l Osmaniyye” adlı eserinde, Osmanlıların kuruluşuyla ilgili bazı çarpıcı manev müjdelere yer vermiştir.

 

Henüz ortada Osman Gazi ve Osmanlı Devleti’nin ismi ve nişanı dâhi yokken; Şeyh-i Ekber, cifir ilmi (harflere verilen sayı kıymetiyle geçmiş ve gelecek hâdiselere dair işaretler çıkarmak) ile onun yakın bir zamanda geleceğini müjdelemiştir.

 

"TÜRKLER İÇİN MUZAFFERİYET VE SAADET VARDIR"

 

Muhyiddin-i Arabî Hazretleri eserinde, sadece Osmanlı Devleti’nin kuruluşundan bahsetmemiş, Osmanlılar devrinde meydana gelecek pek çok olayı asırlar öncesinden aynen haber vermiştir. Şam ile Mısır’ın fethedilip, Yavuz Sultan Selim’in Şam’a girmesiyle kendi kabrinin ortaya çıkarılacağını; Hafız Paşa’nın, dokuz ay boyunca kuşatmasına rağmen Bağdat’ı alamayıp, fethin 40 gün içinde IV. Murad’a nasip olacağı; Sultan Abdülaziz’in katledileceği gibi daha bir çok hâdiseyi rumuzlu (mânâsı gizli işaretler) bir biçimde bildirmiştir. Türkler hakkında ise, “Türkler için muzafferiyet ve saadet vardır” demiştir.

 

Bu haber 868 kez okundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.