Katliam emri Yunanistan’dan

Katliam emri Yunanistan’dan

DHKP-C’li İbrahim Çuhadar’ın polis merkezinde üzerinde patlattığı ve uzmanların profesyonelce yapıldığını söylediği bombanın, yurt dışından hazırlanarak Türkiye’ye getirildiği belirlendi.

Çetin AYDIN'ın haberi
 
Polis Bülent Özkan’ın şehit olduğu, 4’ü polis 7 kişinin de yaralandığı 75. Yıl Polis Merkezi’ne yönelik canlı bomba saldırısının şifreleri çözülüyor. Patlama alanından alınan numunelerde, dinamitin hammaddesi olan “nitrogliserin” izine rastlandı. A-4 ve C-4 patlayıcılardan daha etkili olduğu belirtilen bombada, nitrogliserinin yanısıra etkisini artırmak için başka kimyasal maddelerin de kullanıldığı tespit edildi. Çuhadar’ın bombayı patlatmadan önce panik amaçlı attığı el bombasının karakolun kurşun geçirmez camına çarparak yere düştüğü belirtildi. El bombasının piminin çekilmesine rağmen eski olması nedeniyle patlamadığı tespit edildi.
 
İki kez tutuklanmış
 
Polis, canlı bombanın 1999’da tutuklandığını ve 2003’e kadar cezaevinde kaldığını saptadı. 2003’te serbest kalan Çuhadar’ın 2007 yılına kadar 4 kez gözaltına alındığı belirlendi. 2007 yılında tutuklanan Çuhadar, 8 ay cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakıldı. 2008 yılında bir kez daha gözaltına alındı. 2010 yılına kadar polis takibinde kalan Çuhadar, bu yıldan sonra izini kaybettirdi. Emniyet yetkilileri, Dursun Karataş’ın ölümünden sonra örgütün başına geçen Yunanistan’daki Hüseyin Fevzi Tekin’in talimatıyla eylemin gerçekleştirildiğini belirtti. Üst düzey bir emniyet yetkilisi, “Örgüt üyelerinden bazıları çatışmalarda öldürüldü. Örgüt, öldürülen üyelerinin intikamını almak için saldırı düzenliyor” dedi.
 
Kaynak: HÜRRİYET

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.