Başkan yazıcı serbest

Başkan yazıcı serbest

Bursaspor başkanı İbrahim Yazıcı serbest bırakıldı.

Bursa'da Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi Mali Büro ekipleri tarafından savcılık talimatıyla 2 ay önce başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, İkinci Başkan Haluk Özkıyıcı, Kulüp Genel Müdürü Osman Nuri Biçer ve eski İkinci Başkan Osman Çelik'in tahliyelerine yönelik talep Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, İkinci Başkan Haluk Özkıyıcı, Kulüp Genel Müdürü Osman Nuri Biçer ve eski İkinci Başkan Osman Çelik'in hafta sonunda tutuklamaları gerçekleştiğinde avukatları, müvekkillerinin tutuklanma kararının kaldırılması yönünde 3. Sulh Ceza Mahkemesine itirazda bulunmuşlardı. Tutuklama kararını veren 3. Sulh Ceza Mahkemesi, itirazla ilgili olarak dosyayı bir üst mahkeme olan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Dosyayı inceleyen Mahkeme Başkanı Ali Rıza Bir, saat 16.45'te 4 kişinin tutuklanmalarına ilişkin itirazı kabul ettiklerini ve tahliyelerine karar verdiklerini bildirdi.

"TUTUKLAMALAR KALKTI" AÇIKLAMASI İÇİN SORUŞTURMA BAŞLATILACAK
Öte yandan, mahkeme henüz kararını açıklamadan Bursaspor tesislerinde yapılan "Tutuklamalar kalktı" açıklamasının nasıl ve nereden alınan bilgiyle yapıldığının belirlenmesi için savcılığın da soruşturma başlatacağı öğrenildi. Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi mahkum koğuşunda tansiyon tedavisi gören Başkan İbrahim Yazıcı'nın hastaneden, diğer üç tutuklunun da Bursa E Tipi Cezaevi'nden salıverilmesi bekleniyor.

ÇELİK'TEN TEPKİ
Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesinin, tahliye kararı ve işlemlerin tamamlanmasının ardından tutuklu bulunduğu Bursa H Tipi Cezaevi'nden serbest bırakılan Osman Çelik, cezaevinden çıkarken ağlayarak, ''Bursaspor'un parasını yiyenlerin Allah belasını versin'' dedi.  

Gözyaşlarını tutamayan Özkıyıcı da ''Açıklama yok arkadaşlar'' ifadesini kullandı.

Biçer ise gazetecilere, ''Arkadaşlar bizim başka memleketimiz yok. Biz Bursalıyız. İçerideki hapishane şartları malum. Biz, Bursaspor için mücadele ediyoruz'' dedi.

Çelik, Özkıyıcı ve Biçer, daha sonra kendilerini karşılamaya gelenlerin araçlarına binerek cezaevinden ayrıldılar.

Bu arada, rahatsızlığı nedeniyle Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tutulan ve tahliye talebi mahkemece kabul edilen Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı'nın da serbest bırakılması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.