İçişleri Bakanı Atalay açıkladı

İçişleri Bakanı Atalay açıkladı

zeminin karla kaplı ve gevşek olmasından dolayı zorunlu iniş yapan helikopterin tekrar havalanamadığını belirtti.

İçişleri Bakanı Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişiyi taşıyan helikopterin düşmesine ilişkin açıklama yaptı.İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu`nu taşıyan helikopterin enkazına ulaşmaya çalışan Skorsky tipi helikopterin olay mahalline yakın bir noktaya zorunlu iniş yapmak zorunda kaldığını bildirdi.

Kızılöz köyünde bulunan Bakan Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Genelkurmay Başkanlığına ait bir helikopterin olumsuz hava şartları nedeniyle enkaz mahalline yakın bir noktaya zorunlu iniş yapmak zorunda kaldığını söyledi.

Helikopterde bulunan personelin sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Bakan Atalay, personelin helikopterden alınarak, köye getirildiğini ve şu anda bir sıkıntı bulunmadığını kaydetti.

Bakan Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu`nu taşıyan helikopterin enkazında bulunan cenazelerle ilgili sayıyı ise daha sonra açıklayacağını ifade etti.

Öte yandan, emniyet yetkilileri zeminin karla kaplı ve gevşek olmasından dolayı zorunlu iniş yapan helikopterin tekrar havalanamadığını belirtti.

 

Etiketler :