Efkan Ala'dan Niğde saldırısı açıklaması

Efkan Ala'dan Niğde saldırısı açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzurum Havalimanında gazetecilerin Niğde'nin Ulukışla ilçesindeki saldırıya ilişkin sorularını yanıtladı.

İçişleri Bakanı Ala, Niğde'nin Ulukışla ilçesindeki saldırıyı gerçekleştiren teröristlere ilişkin, "Uyrukları batı ülkelerinden. Teyit ettikten sonra hangi ülke olduğunu açıklayacağız" dedi.

Saldırıyı yapan teröristlerin, Hatay'dan kiralanmış ticari taksiyle olayı gerçekleştirdiklerini belirten Ala, şunları kaydetti:

"Yabancı uyruklu 2 kişi yaralı olarak yakalandı. Uyrukları batı ülkelerinden. Kendi ülkeleriyle teyit halindeyiz. Teyit ettikten sonra hangi ülke olduğunu açıklayacağız. 2 şehit, 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Onların yakınlarına başsağlığı diliyorum."

Kaçan teröristin yakalanması için çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Ala, "Kısa zamanda yakalanacağını ümit ediyoruz. Bizdeki bilgiler bundan ibaret. Tabii geride bıraktıkları çantalarda el bombası, mermi ve silahlar ele geçirildi. Daha detaylı bilgiyi, daha kesin sonuçları aldıktan sonra basın aracılığıyla paylaşacağız" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.