KCK Prof.'ndan "Ülke Nasıl Bölünür" Dersi

KCK Prof.'ndan "Ülke Nasıl Bölünür" Dersi

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bir kişinin Profesör olmasının tutuklanmaması için bir neden olamayacağını söyledi ve o tutuklamanın nedeniyle ilgili duyumlarını aktardı..

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, BDP'nin Anayasa Komisyonu üyesi Prof. Dr. Emine Büşra Ersanlı'nın KCK'ya yönelik operasyon kapsamında tutuklanmasını değerlendirdi. Şahin'in iddiasına göre profesör Ersanlı 'Türkiye'de halk nasıl ayaklandırılır' dersleri verdiği için tutuklandı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, CNN Türk'te KCK operasyonlarını değerlendirdi. Prof. Emine Büşra Ersanlı'nın KCK operasyonu kapsamında tutuklanmasıyla ilgili yürütülen süreci takip ettiğini söyledi. Dava için delillere dayalı bir yargılamanın beklenmesi gerektiğini söyleyen Şahin, savcılığın ilgili kişilere iddialarla ilgili gerekli açıklamayı yaptıklarını ifade etti.

"HALK NASIL AYAKLANDIRIR DİYE DERS VERMİŞ"

Hukukta imtiyazlı bir sınıfın olamayacağını bu nedenle bir profesörün tutuklanmasına yönelik itirazları da anlamakta güçlük çektiğini söyleyen Bakan Şahin, Ersanlı'ya yönelik suçlamalar hakkında da bilgi verdi. Bakan Şahin, Prof. Ersanlı'nın halk nasıl ayaklandırılır başlığıyla dersler verdiğini söyleyerek, yargı sürecinin terörle bağlantısı nedeniyle başladığını ifade etti.

Bakan Şahin'den Çarpıcı Açıklamalar;

"Sayın profesörümüzün anladığım kadarıyla bu yapıyla bir bağlantısı olduğu. Sanki dersimiz; siyaset konumuz da Türkiye Cumhuriyeti'nde halk nasıl ayaklandırılır sebepsiz yere, kandırılarak, Türkiye Cumhuriyeti nasıl bölünür derslerinin hocalığını yapmak durumundaymış diye duyuyoruz. Eğer bunlar yanlışsa yanlış hesap bir yerden döner. Sadece yargıçlar Berlin'de değil yargıçlar Türkiye'de vardır ve biz Türk yargısına Türk yargıçlarına güveniyoruz."

Terör örgütünün medya atağı var

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin: "Terör örgütünün bilim adamları ve medya atağı da var" diyerek "Bir kadın profesörün tutuklanmasını bilim hayatına darbe gibi yansıtanları hayretle karşılıyorum." dedi.

Terör hakkında "Terör bir kürt meselesi, bir güneydoğu meselesi değildir; Türkiye'yi bölme hareketidir." dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.