İçişleri Müfettiş Görevlendirdi

İçişleri Müfettiş Görevlendirdi

Hassa'da köylülerin askerler tarafından yanlışlıkla vurulması olayıyla ilgili İçişleri Bakanlığı müfettiş görevlendirdi.

İçişleri Bakanlığı, Hatay'ın Hassa ilçesinde konuşlanan güvenlik görevlilerinin ateş açması sonucunda yanlışlıkla 2 köylünün öldüğü olayla ilgili inceleme başlattı.

İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, terörist zannedilerek köylülere yönelik ateş açılması ve 2 köylünün ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili 2 mülkiye başmüfettişi görevlendirildi. Mülkiye başmüfettişlerinin olayla ilgili inceleme yapacağı ifade edildi.

Hassa'nın Dedemli köyü Şekerim Deresi Mevkisi'nde konuşlanan güvenlik görevlileri, terörist sanarak açtıkları ateş sonucu kekik toplayan vatandaşlardan 2'si ölmüş, 1'i de yaralanmıştı.

HATAY- Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hassa'da köylülerin yanlış ateş sonucu ölmesi konusunda, ''İçişleri Bakanlığı ve adli merciler köylülerin ölümüyle ilgili gerekeni yapıyor'' dedi.

Lekesiz, Hassa ilçesi, Dedemli köyü Şekerin Deresi Mevkisi'nde kekik toplarken, askerlerin ''dur'' ihtarına rağmen kaçmaya çalışan köylülerin, güvenlik güçleri tarafından terörist sanılarak 2'sinin öldürülmesi, 1'inin yaralanmasının üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Dün Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi'nde tedavi gören yaralı Mehmet Sak'ı ve Hassa'da ölen Mustafa Fil ile Ali Dalmış'ın ailelerini ziyaret ettiğini ifade eden Lekesiz, bugün de ölen köylülerin cenaze törenine katılacağını kaydetti.

Bölgenin dağlık ve hassas bir noktada bulunduğunu, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin orada konuşlandığını ifade eden Lekesiz, ''İçişleri Bakanlığı ve adli merciler köylülerin ölümüyle ilgili gerekeni yapıyor. Dileğimiz bu gibi olayların bir daha yaşanmaması'' diye konuştu.

Bu arada, ölen 2 köylünün cesedinin otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği, cenazelerinin ikindi namazından sonra toprağa verileceği öğrenildi.

Hassa'nın Dedemli köyü Şekerin Deresi Mevkisi'nde konuşlanan güvenlik görevlileri, terörist sanarak açtıkları ateş sonucu kekik toplayan vatandaşlardan 2'si ölmüş, 1'i de yaralanmıştı.

AA

Etiketler :