İçişleri'nden hacker virüs uyarısı

İçişleri'nden hacker virüs uyarısı

İçişleri Bakanlığı'ndan, "Acil Uyarı" anonsuyla geçilen mail ile MSN kullanıcıları uyarıldı:

 İçişleri Bakanlığı'ndan, "Acil Uyarı" anonsuyla geçilen mail ile MSN kullanıcıları, "REA"isimli bir MSN adresini kabul etmemeleri ve "MATRİX'E HOŞGELDİNİZ" yazılı maili açmamaları konusunda uyarıldı.

 

İçişleri Bakanlığı Kontrolörü Emin Karaoğlu imzasıyla geçilen mail uyarısında, BURAK U. kod adlı bir hackerin rekor denemesi için tüm Türkiye'deki kullanıcıların adreslerini imha edeceğini söylediği ve bunu yaptığı anlatıldı.

 

Açıklamada "Bunu yapıyor. Onun için sakın listenize REA adlı bir msn adresi kabul etmeyin. Ayrıca tüm listendekileri uyar. Çünkü listenden biri kabul ederse sen de hacklenirsin. Birçok tanıdık kişinin adresleri hacklenmiş ben listemdeki herkese gönderiyorum" uyarısı yapıldı. Aynı uyarıyla bağlantılı olarak, Microsoft ve Norton'un son derece tehlikeli bir virüs keşfettiklerini ve şimdilik o virüsü zararsız hale getirebilecek bir program olmadığı açıklandı.

 

Bu sebeple, bu virüsün, "MATRİX'E HOS GELDİNİZ' adı altında bir pps ile geldiği, açıldığı takdirde 10 saniyelik bir çizgi filmden sonra, "HARD DİSKİNİZ BİTTİ" diye bir yazı çıktığı ve artık her şey için çok geç olduğu bildirildi.

 

Emin Karaoğlu, "Bundan sonra hard diskiniz çöktüğü gibi adres defteriniz de yollayanın eline geçiyor ve sizin isminizle virüs yayılmaya devam ediyor. Bunu engellemek için lütfen bu e-maildeki bilgileri arkadaşlarınıza yollayıp uyarın. Bu virüsün adı, "NWiN 27" ve Fransız bir hacker tarafından yazıldı, aman dikkat! 'MATRİX'E HOS GELDİNİZ' yazan maili açmayın" uyarısında bulundu.

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :