Şok iddia! Sarıgül Baykal'ı vurmamı istedi!

Şok iddia! Sarıgül Baykal'ı vurmamı istedi!

CHP’nin eski Genel Başkan’ı Deniz Baykal’a suikast girişimi davasında tetikçi olduğu iddia edilen Y.Ç., Sarıgül’ün Baykal’a suikast düzenlenmesini kendisine teklif ettiğini iddia etti.

Tetikçi olduğu iddia edilen Y.Ç. bir gazeteye açıklamada bulunmasından sonra olayı takip eden ihbarcının başına gelmeyen kalmadı. Suçlu duruma düşmesine rağmen ısrarlı mücadelesi sonuç verdi ve yıllar sonra belgeler incelemeye alındı. İnceleme neticesinde de mahkemeye sunulan belgelerde çarpıcı iddialar gündeme geldi.

İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesinde ki dosyada yer alan görüntülü kayıtları incelenerek hazırlatılan bilirkişi raporunda tetikçi olduğu iddia edilen Y.Ç. Sarıgül’ün o dönemki Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı DenizBaykal’a suikast düzenlenmesini kendisine teklif ettiğini iddia etti.

Bilirkişinin mahkemeye sunduğu raporda tetikçi olduğu iddia edilen Y.Ç.’nin yaptığı açıklamalarında çarpıcı iddialar bulunuyor.

İşte tetikçi olduğu iddia edilen Y.Ç.’nin açıklamaları;

‘BAYKAL SARIGÜL’Ü ZOR DURUMA DÜŞÜRMÜŞTÜ’

O zaman ki kongre süresince Deniz Baykal tarafından Mustafa Sarıgül ile ilgili ciddi belgeler sunması ve yaptığı çarpıcı açıklamalarla Sarıgül’ü çok zor durumda bırakmıştı. Bu süreçten sonra da CHP’den dışlanmasıylabirlikte de siyaset hayatının sona ereceğini düşünen ve bunun sebebi olarak ta Deniz Baykal’ı sorumlu tutan Sarıgül Baykal’a karşı büyük husumet besliyordu. Ayrıca Mustafa Sarıgül’ü de bilen biri olarak böyle bir duruma düşmesiyle her türlü eylemi yapabileceğini biliyorum.

‘SARIGÜL’ÜN YASA DIŞI İŞLERİNİ YAPIYORDUM’

Sarıgül’ün yasa dışı işlerini ben yapıyordum. Sarıgül’e sorun çıkaran kişileri uyarıyordum. Tabiri caizse RTURK görevi yapmak gibi küçükte olsa görevler alıyordum.

SARIGÜL: ‘SENİ TOPLUMA KAZANDIRMAK İSTİYORUM’

Mustafa Sarıgül ile geçmişten tanışıklığımız var. Birkaç defa bana verdiği sözlerini de tutmuştu. Yine bir sohbet esnasında Sarıgül bana hayattan beklentilerin neler? En çok istediğin şey ne? diye sormuştu. Sonra seni bu hayattan kurtaralım, topluma kazandıralım. Sana bir sosyal güvence sağlayalım dedi.

Ben de hayalimdeki olanları anlattım. 300-400 milyarım (eski parayla) olsa bir mekân kurar hayatıma bir çeki düzen veririm dedim.

SARIGÜL: ‘BAYKALA AYAĞINDAN SIKARMISIN?’

Bunun üzerine Sarıgül; ‘Tamam ben sana bu parayı kazandıracağım’ dedi. Ondan sonra Sarıgül ‘Mesela DenizBaykal’a sıkar mısın?’ dedi. ‘Öldürmek için değil yanlış anlama biz öldürmeye karşıyız. Allah’ın verdiği canı biz almayacağız. O insanın ölmesi bize bir şey kazandırmaz. Fakat Baykal’ın bitirilmesi, etkisiz hale getirilmesi ve yaşadığımız olayların tamamen kişisel savaşa dönüşmesi sağlamamız için ayağından vurulması taraftarıyım’ dedi

Tetikçi Y.Ç. ile Sarıgül arasındaki irtibatı da Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Kahyaoğlu’nun sağladığı ifade ediyor.

Y.Ç. açıklamalarına devam ediyor.

Mustafa Sarıgül’ün Deniz Baykal’ı bitirmek için her yolu denediğini biliyordum. Deniz Baykal’ın kaset olayları da patlayınca bu kadarına pes demiştim.

Daha önceleri Sarıgül ile sohbetlerimiz esnasında Sarıgül; ‘Deniz Baykal’ın attığı her adımı, çayına attığı şeker adedine kadar her şeyini biliyoruz’ demişti. Ben ce iyi araştırılırsa bu kasetin altından da Sarıgül’ün olduğunu ilerleyen süreçte şahit olduğum birçok olayla birlikte daha net olarak anladım.

‘KASET FARKLI AMAÇ İÇİNDİ’

Kaset skandalında ismi geçen Nesrin Baytok’un Şişli Belediyesi’nden faklı firma ve isimler altında ihalelerin alındığını göreceksiniz. Normal şartlarda bu kaset Baykal’a karşı kullanılmayacaktı. Bu sadece Baytok’un Sarıgül safına geçmesi için kullanılacaktı. Yani Sarıgül’e hizmet edecekti. Ama o görüntülere sonradan montaj yapıldı ve sahneler değiştirildi. Geçek amaçların dışına çıkıldı. Ben de ilk zamanlar da takip etme görevinde bulunmuştum. Bu kaset iyi incelenirse Baykal’ın olma ihtimalinin olmadığı görülecek.

SARIGÜL: ‘HİÇ KONUŞMA YERİN KULAĞI VAR’

Olaydan sonra Sarıgül ile Elazığ mitinginde bir araya geldik. Ben Sarıgül’e amacımıza ulaştık dediğimde Sarıgül; ‘Hiç konuşma, bu konuyu da açma. Yerin kulağı var. Mevzu kapatıldı zaten’ demişti.

SARIGÜL KILIÇDAROĞLU İLE BİRLİKTEYDİ

Sarıgül’ün Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüştüğünü ve birliktelikleri olduğunu çok iyi biliyorum. Hatta bir ziyaret esnasın da içeride Kılıçdaroğlu olduğu için görüşememiştim. Tayfun Başkan da buna şahittir. İkili 2,5-3 saat görüşme yapmışlardı. Ayrıca güvenlik kameralarına da bakılırsa geçekler ortaya çıkar.

Mahkeme bilirkişi raporunda gerçekleşen bu görüşme kayıtlarıyla birlikte, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılması istendi.

Erzincan Cumhuriyet Savcılığı’nın 24.05.2010 tarihli 2010/2586 soruşturma sayılı yetkisizlik kararının bulunduğu dosyanın da araştırılmasına karar verildi.

Ayrıca; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na da müzekkere yazılarak Deniz Baykal’ın müştekisi olduğu soruşturma evrakının mahkemeye eklenerek başka herhangi bir belge bulunup bulunmadığını bildirilmesi istendi.

Mahkeme duruşmayı 17.06.2014 günü saat 10.35’e bırakılmasına karar verdi.

(Sisligazetesi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.