İddianame Kabul Edildi

İddianame Kabul Edildi

Mahkeme, Amirallere suikast iddianamesin kabul etti.

İstanbul 12. Ağır ceza Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığını hazırladığı "amirallere suikast" iddianamesini kabul etti. Mahkeme savcılığın birleştirme talebini duruşmada değerlendirme kararı verdi.

Mahkeme heyeti, inceleme sonucu 16 ek klasörden oluşan iddianameyi kabul etti. ''Amirallere suikast'' ile ilgili operasyon kapsamında ele geçirilen TNT kalıpları ve uyuşturucu maddeleri bulundurma yönündeki iddialar konusunda yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen iddianamede, 9'u tutuklu 19 kişinin, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'', ''patlayıcı madde ve mermi bulundurmak'', ''Kişiye özel verileri hukuka aykırı bir şekilde kaydetmek'' suçlarından cezalandırılmaları istenmişti.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan tarafından hazırlanan iddianamede, 9'u tutuklu toplam 19 sanığın, "Silahlı terör ögütüne üye olmak", "Örgüt amacı doğrultusunda patlayıcı madde ve mermi bulundurmak", "Aynı suç işleme kararıyla birçok kişiye ait kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetmek", "Kişisel kullanım amacı dışında uyuşturucu madde bulundurmak", "Uyuşturucu veya uyarıcı madde temin etmek, Ticareti yapma veya sağlama", "6136 sayılı ateşli silahlar kanunu kapsamında mermi bulundurmak" suçlamasıyla cezalandırılmaları talep ediliyor. İddianame 16 ek klasörden oluşuyor.

İddianamenin iadesini gerektiren bir husus bulunmadığına karar veren mahkeme, iddianameyi hazırlayan savcının, "Poyrazköy davası" ile birleştirilmesi talebini de duruşmada karar verilmesine hükmetti.

Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, davanın ilk duruşmasını 7 Mayıs'ta görecek.

 

Etiketler :