İddianame plana uygun okunuyor

İddianame plana uygun okunuyor

Balyoz davasının bugün görülen duruşmasında Mahkeme Başkanı Ömer Diken'in oturum açıldığında belirttiği gibi 125 sayfa okunarak 374 sayfanın okunma işlemi tamamlanmış oldu.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Balyoz davasının 5. duruşmasında gün boyunca iddianamenin okunmasına devam edildi. Oturumun açılmasıyla birlikte Mahkeme Başkanı Ömer Diken'in bir öğleden önce, bir de öğleden sonra kısa ihtiyaç arası verilerek günlük 125 sayfa okunmasını amaçladıklarını belirtmesinin ardından iddianamenin okunması işlemine devam edilmişti.

TRT Spikerleri Ömer Ersöz ile Hakan Kıra, saat 9.35'te başlayan duruşmada sanık ve avukat yoklamasının yapılmasının ardından saat 12.05'e kadar toplam 37 sayfanın okunması işlemini tamamladılar. Saat 13.00'e kadar verilen aranın ardından TRT spikerlerinin 46 sayfa daha okuyarak iddianamede 373'üncü sayfaya geldiklerinde Mahkeme Başkanı Ömer Diken, duruşmaya bugünlük ara verdiklerini açıkladı. Duruşma, 11 Ocak 2011 gününe ertelenirken iddianame de kaldığı yerden okunmaya devam edilecek.

Öte yandan, Poyrazköy davasından da ayrıca yargılanan Kadir Sağdıç, Feyyaz Öğütçü, Levent Görgeç, Mücahit Erakyol ve Levent Görgeç, 12 ve 13 Ocak 2011 tarihlerinde Beşiktaş'taki İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Poyrazköy davasına katılacaklarından dolayı izinli sayılmaları için mahkemeye mazeret dilekçesi verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :