İddianamede Dalan'a müebbet talebi

İddianamede Dalan'a müebbet talebi

'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' iddianamesinde savcılar, örgüt yöneticisi olmakla suçlanan Bedrettin Dalan hakkında müebbet hapis talep etti.

'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' iddianamesinde savcılar, örgüt yöneticisi olmakla suçlanan Bedrettin Dalan hakkında müebbet hapis talep etti.

Alınan bilgiye göre, ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcıları tarafından Bedrettin Dalan ve Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu yedi şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, Başsavcıvekili Turan Çolakkadı'ya gönderildi. İddianame ayrıca adları geçen sanık avukatlarına da dağıtıldı.

Çolakkadı'nın yapacağı incelemede iddianameyi yeterli görmesi halinde Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) üzerinden mahkeme belirlenecek.

İddianamede bir numara olarak Bedrettin Dalan yer alıyor. Dalan, 1 yıldır yurtdışında.

Planın altında ıslak imzası bulunduğu belirtilen Kurmay Albay Dursun Çiçek de şüpheliler arasında bulunuyor. Çiçek daha önce iki kez tutuklanmış, yapılan itiraz üzerine serbest bırakılmıştı.

İddianamede ayrıca avukat Serdar Öztürk, eski Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım ile Ufuk Akkaya, İlhami Ümit Handan ve Özel Yılmaz'ın isimleri yer alıyor.

ÇOLAKKADI'NIN İNCELEMESİNDE OLAN İDDİANAMEDE, AVUKAT SERDAR ÖZTÜRK DE ŞÜPHELİ OLARAK YER ALIYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı tarafından incelemesi süren ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' iddialarına ilişkin hazırlanan iddianamede, yedi şüpheli arasında avukat Serdar Öztürk de bulunuyor.

Alınan bilgiye göre, ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcıları tarafından hazırlanan ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı'ya sunulan iddianamede şüpheli olarak, hakkında yakalama emri çıkartılan Yeditepe Üniversitesi Kurucusu Bedrettin Dalan, Albay Dursun Çiçek, avukat Serdar Öztürk, eski Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım ile Ufuk Akkaya, İlhami Ümit Handan ve Özel Yılmaz'ın isimleri yer alıyor.

Etiketler :