Şahin: 130 yıl sürsede terör çözülecek

Şahin: 130 yıl sürsede terör çözülecek

İçişleri Bakanı Şahin, 130 yıl sürse de terörü çözme kararlılığında olduklarını vurguladı, örgütün yalandan başka iddiası olmadığını belirtti.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, AK Parti Ordu İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, terörün 30 yıl da devam etse, 130 yıl da devam etse devletin ve milletin çözme kararlılığından vazgeçmeyeceğini söyledi.

Çözümün de terörün ve terör örgütlerinin çözülmesinden, dağılmasından başka bir şey olmadığını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

''Terörün ve terör örgütünün hiç haklı sebebi yoktur. Eğer davası Kürt kardeşimin davasıysa soruyorum, önceki gün Yüksekova'da Vanlı, kendisinin de 'ben zaten Kürdüm, bunların Kürt'le ne kavgası var' diyen polis memuru kardeşimi arkasından, ensesinden haince vuran bir örgütün ne Kürt davası olabilir, ne Kürt'lük davası olabilir. Sadece büyük bir yalan, büyük bir sahtekarlıktan başka bir iddiası, ideali yoktur. Onların bir Kürt davası, Kürt bölgesi davası yok ama ne yazık ki benim Kürt kardeşlerimin, bölgedeki insanımın, topyekun milletimin PKK gibi bir sorunu, bir derdimiz var.''

İnanç, Ahlak, Namus Yok

Şahin, PKK terör örgütünün amacının, Türkiye'yi Taş Devri'ne götürmek olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Yapmak istedikleri çok açık seçik bu ülkeyi Taş Devri'ne götürmektir. Taş Devri'nde ilkel dürtülerle yaşayan bir toplumla Türkiye'yi dönüştürmek gibi bir menfur, bir iğrenç hedefleri ve hayalleri vardır. İnanç yoktur, ahlak yoktur, namus yoktur, üretim yoktur. Bunları ne için söylüyorum, çünkü birbirlerini de enseden vuruyorlar. Mağaralarda gaz sıkıp öldürüyorlar. Genç kızları kandırıp götürüp özür dilerim ahlakını, namusunu kirletiyorlar. İnsanlığın geldiği değerler onlarda yok. Bir gün 'Zerdüştüz' diyorlar, öbür gün 'ateistiz' diyorlar, bir gün 'önder' diyorlar, bir gün haşa 'peygamber' diyorlar. Bir kısmı da haşa, 'Tanrı' diyor birilerine. Ne dedikleri, ne yaptıkları belli değil. Ne yapmak istedikleri belli ama, Türkiye'yi huzursuz etmek''

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.