İETT ZAMMININ GEREKÇESİNİ AÇIKLADI

İETT ZAMMININ GEREKÇESİNİ AÇIKLADI

Ulaşım zammıyla ilgili eleştirilere yanıt veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Jetona yönelme olmasın diye yaptığımız bir çalışma” dedi.

 

Topbaş, öğrenciler için düzenleme yapabileceklerini de belirtti.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ulaşım zammı ile ilgili eleştirileri yanıtladı.
“Yüzde 50 zammın tek jeton olarak bahsedilen uygulamalarla ilgili olduğunu” söyleyen Kadir Topbaş, "Jetona yönelme olmasın, elektronik kart kullanılsın diye yapılan bir çalışma" dedi.
Topbaş, elektronik bilette zammın yüzde 9,5 olduğunu belirtti.
Ulaşım zammı konusunda öğrencilerle ilgili yeni bir düzenlemenin yapılabileceğine dikkat çeken Topbaş, “Onları rahatlatacak tedbirler alabilir miyiz diye arkadaşlarımıza söyledik” dedi.

OTOBÜS YOLU UYGULAMAYA GİRİYOR
Kadir Topbaş, yarın uygulanmaya başlanacak “otobüs yolu” ile ilgili ise “Türkiye’de ilk defa yaptığımız bir uygulama. İstanbul’da biz yolu bariyerlerle ayırmıyoruz. Eski rahatlık var. Ancak 07.00-10.00 ve 16.00 - 20.00 saatleri arasında buralardan sadece otobüsler geçebilecek. Bu da toplu taşımayı özendirmek adına bir çalışma" dedi.

İETT KIRMIZI IŞIKTA DURMAYACAK
Bir basın mensubunun uygulamaya başlanılacak olan otobüs yolu sorusuna da Topbaş, şöyle yanıt verdi: Türkiye’de ilk defa yaptığımız bir uygulama. İstanbul’da biz yolu bariyerlerle ayırmıyoruz. Eski rahatlık var. Ancak 07.00-10.00 ve 16.00 - 20.00 saatleri arasında buralardan sadece otobüsler geçebilecek. Bu da toplu taşımayı özendirmek adına bir çalışma. Yoksa bariyerlerle geçmişte Şişli -Taksim arasında yapılan çalışma gibi değil. Burada sadece renklerle ufak bir şerit ile belirtilen bir çalışma. İleride uygulamayı düşündüğümüz başka bir çalışma daha var. Tercihli otobüs yolundan giden otobüslerin kavşaklara geldiği zaman kırmızı ışık yanıyorsa 100 metreden algılanarak yeşile dönmesi ve bekletilmemesi sistemini uygulamak istiyoruz. Ulaşım uzmanlarımız bu konuda çalışmakta. Uygulama saatlerinde bu yola özel araç giremeyecek. İleride belki en az 3 yolcunun içerisinde bulunduğu araçların girmesini sağlayabilecek termal kameralı sistemlere de geçebiliriz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.