Terör Mağdurlarına İftar

Terör Mağdurlarına İftar

Mardin'de terör mağdurlarına iftar verilecek.

Mardin'de terör mağdurlarına camilerde iftar verilecek, terörle mücadelede şehit olan güvenlik güçleri için de hatim okunacak.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte ramazan ayının her manada yaşanması için çeşitli programalar düzenleyeceklerini söyledi.

PKK'lı teröristlerin saldırıları dolayısıyla ramazanı evlerinden uzakta geçiren terör mağdurları ile Suriye, Irak ve Afganistan'dan gelen sığınmacılara yönelik iftar etkinliği düzenleyeceklerini aktaran Coşkun, bütün camilerde vaaz programları yapılacağını belirtti.

Coşkun, kadın ve engellilerin de uygun şartlarda camilerde huzur içerisinde ibadetlerini yapabilmeleri için gerekli tedbirlerin alındığını ifade ederek ilçelerde de ilahi ve Kur'an programları düzenleneceğini vurguladı.

Din görevlilerinin ev ve hastaneleri ziyaret edeceğine, cezaevlerindeki programlara katılacağına işaret eden Coşkun, "Mardin'de, bu yıl ramazan ayı geçmiş yıllardan daha canlı geçecek. Midyat ve Derik ilçelerimizde bulunan sığınmacı kamplarındaki camilerimiz de hazır. Bay ve bayan din görevlilerimiz vaaz ve irşatta bulunacak." dedi.

- "Şehitler için hatim"

Terörle mücadele şehit olan güvenlik güçleri için ramazan ayında bin 1 hatim indirileceğini ve Kadir Gecesi'nde de hatim duası merasimi düzenleneceğini söyleyen Coşkun, "Özellikle Nusaybin'de ve diğer ilçelerimizde verdiğimiz şehitlerimizin ruhuna hediye edilmek üzere ramazan ayında bin 1 hatim okunacak." diye konuştu.

Coşkun, güvenlik güçlerinin açılan çukurları büyük bir özveri ve bedel ödeyerek kapattığını ifade ederek "İlimizin güvenliğini sağlamak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Bizler de gönüllerde açılan çukur ve yaraları kapatmak için gayret sarf edeceğiz." görüşünü kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.