İftar sofralarında gösterişten kaçının

İftar sofralarında gösterişten kaçının

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Yaşar Yiğit iftar sofraları konusunda uyarılarda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Yaşar Yiğit, "İftar sofraları, çok şaşalı, gösterişli, başka insanların üzülmesine neden olacak düzeyde olmamalı." dedi.

İsrafın ne zaman olursa olsun haram olduğunu dile getiren Yiğit, "Bu kutsal adına yapılsa da haramdır. Sofralar, çok aşırıya kaçmamak koşuluyla, imkânlarımız ile doğru orantılı olmalı. Dinimiz her türlü aşırılığı yasaklamıştır." diye konuştu.

Dr. Yaşar Yiğit, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, orucun bir paylaşım olduğuna, İslam dinini temel öğretilerinin de paylaşım üzerine kurulduğuna dikkat çekti.

Ramazan'da bir tas çorba ya da bir parça ekmeği bile paylaşma özverisinin gösterilmesi gerektiğine vurgu yapan "İftar sofralarına bu anlamda yeni bir ivme ve işlerlik kazandırmak durumundayız." diye konuştu. Yiğit, "Belki eskisi kadar evlerimiz buna uygun değil. Ama şartları biraz zorlayarak, komşularımız ve yakın diyalog içinde olduğumuz insanları, bir parça ekmek, bir çanak çorbayla da olsa iftar ettirelim. Paylaşma özverisini hem kendimiz kazanmalı, hem de diğer insanlara bunu bir mesaj olarak vermeliyiz." şeklinde konuştu.
Yiğit, iftar sofralarının sadece açlığın giderildiği bir yer değil, sevginin paylaşıldığı, birlikteliğin perçinlendiği yerler olması gerektiğini aktardı.
İslam'ın tertip ettiği her organizasyonda mutlaka bir arka plan olduğuna vurgu yapan Yiğit, " İslam dini iftar sofrasını önemsiyorsa, burada asıl önemsediği yemekten ziyade insanların bir araya gelerek kederlerini paylaşabilmeleri, dertlerini dinleyebilmeleri. Aslında amaç budur.

Yiğit, "Oruç, İmsaktan iftara kadar aç durma eğitimi değildir. Oruç, kendimizi frenleyen, irademize ve nefsimize hakim oluşumuzu ifade eder. " dedi.
ramazan'da bir tas çorba bile olsa paylaşma özverisi kazanılmalı...

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :