Iğdır Belediye Başkan Adayı Gündüz Güneş, İMKB Ortaokulunu Ziyaret Etti

Iğdır Belediye Başkan Adayı Gündüz Güneş, İMKB Ortaokulunu Ziyaret Etti

Iğdır Belediye Başkanlığa MHP’den aday olan Gündüz Güneş ve aynı partiden aday arkadaşları, İMKB Ortaokulunu ziyaret ederek idareci ve öğretmenlerle sohbet etti.

Iğdır Belediye Başkanlığa MHP’den aday olan Gündüz Güneş ve aynı partiden aday arkadaşları, İMKB Ortaokulunu ziyaret ederek idareci ve öğretmenlerle sohbet etti.

Saat 12.00 gibi öğretmenler odasında yapılan ziyarette, müdür yardımcılarına, öğretmenlere önce kendisini tanıtan Gündüz Güneş, ‘Ben buraya sizlerden oy istemeye gelmedim, sizleri ziyarete geldim, seçim sonrasında da sık sık görüşeceğiz, sorunları beraber çözümleyeceğiz,’ dedi.

Aday olan diğer arkadaşlarını da tanıtan Güneş, ‘Ben çalışmak istiyorum, iş yapmak istiyorum güzel projelerimiz var. Öncelikle şunu söyleyeyim ki bizim adaylarımız ile diğer parti adayları kıyaslanamaz. Örneğin, AKP’nin birinci derecede adayı ilkokul mezunu, ikinci ve üçüncü sıradaki adayları da ha keza öyle. Biz de ise dokuz adayımızın hepsi üniversite mezunu. Bir çoğu mühendis… Aradaki farkı en baştan görebilirsiniz. Toplumda Devlet terbiyesi almış insanlar ki bunlar hissedilecek... Ben sağdan soldan herkese sorarak, araştırarak seçtim. Benim listemdeki herkes için ‘Temiz insan’ denmiş, ben onları almayacağım da kimi alacağım? Ben bu adayların gelecekte siyasette olmasını istiyorum, gözüm arkada olmayacak. ‘Bu iş oldu mu olmadı mı?’ diye sormayacağım, rapor önüme gelecek,” dedi. Hâkimlik dönemlerinde Van, Ankara, Erzurum gibi illerde çalıştığını açıklayan Mhp İl Adayı Gündüz Güneş, yapılan anket ve görüşmelerde partisinin Iğdır'da büyük olasılıkla seçileceğini söyleyerek ‘Çok güzel projelerimiz var, doğalgaz gelmezse ben getireceğim, 1980’lerde Iğdır’da dört sinema salonu vardı. Şimdi yok. İlimize, sinema, tiyatro kuracağız. Iğdır nüfusunun çoğu başka şehirlerde çalışıyor, sebebi buradaki iş imkânı. Seksen bin insanımız İstanbul’da yaşıyor. Onlara ‘Gel, burada çalış,’ diyeceğiz. Orada dört bin kira verecekse burada beş yüz verecek. İşsizlik sorunu tamamen kalkacak. Bunları kuracağımız fabrikalarla ve olacağımız destek ve tekliflerle yeniden ilimize çekeceğiz. Kaynakları doğru şekilde kullanarak ilimizi yaşanılası bir il yapacağız. Gelişmeleri göreceksiniz. Özelllikle yol sorunumuz hiç kalmayacak. Ağrı dağı ile ilgili ciddi projemiz var. Ağrı dağını turizme açacağız. Alman bir yazarın Doğubayazıt ile ilgili bir yazısında bu ilçeyi kötülediği için Ağrı dağı Iğdır’dan farklıymış gibi gözüküyor. Görüşmelerimizi gerçekleştirdik. İki yüz dağcı getireceğiz. Rota ilan edilmesi lazım. Belirlenecek. Ağrı dağına daha öncede çıkıldığı gibi bunu ispat edeceğiz. Hayvancılık ilerleyecek. Pazarlamacılık ha keza öyle… Alışveriş merkezimiz olacak. En kötü ihtimalle üç ay içinde suyu aşağıya indireceğim, indirirken de elektrik üreteceğim. Çevre mühendisleri, ziraat mühendisleri,  gibi teknik kadroda çalışacak çok iyi elamanlarımız var. Basit bir kadromuz yok. Çocuk işçilere farklı çözümler düşünüyoruz. Eğitimi aksatmamak şartıyla, onları okul tatillerinde sadece para kazanmayı öğrenmeleri amaçlı kolay işlerde çalıştırmayı, örneğin, 10 şeftali çekirdeği, ekşi erik çekirdeği getirene ödül verilecek, diye teşvik ederek onları doğru yerlerde doğru amaçlar için çalıştıracağız. Gerekirse kayısı, şeftali, elmayı bile dışardan alacağız. Bazı yerlerde hizmet yapacağız, bazı yerlerde pazarlık yapacağız. Hâkimliğim sırasında her dönemde bakanlarla görüşmelerim oldu. Sıkıntımız yok.  2015’de Bakalım iktidarda kim olacak? Seçimden sonra birlikte çok şey yapacağız,” diyerek konuşmasına şöyle devam etti:

“Iğdır’da çocuk oyun parkı yok, güzel bir projemiz var. Dün de İl Kadınlar Derneği’ndeki toplantımızda bunu da görüştük,” diyerek konuşulanları kısaca anlattı.

Hakim Gündüz Güneş, ayrıca edebiyatla ve sanatla ilgilendiğini, 2006’da bir şiir kitabı çıktığını ve şair olarak da beğenildiğini hatırlatarak, seçimden sonra çeşitli kültür faaliyetlerine destek olacağını, kültürel kitapların yanı sıra, şiir, sevgi üzerine kitaplar dağıtılacağını, ırkçılığa kesinlikle karşı olduğunu ve çevre illerin hepsini birer hemşehri olarak algıladığını söyleyerek her türlü şekilde destek olacağını, üzerine düşeni yapacağını ve kendisine güvenebileceklerini de sözlerine ekledi.  

Kendisine yöneltilen sorulara doyurucu cevaplar veren Gündüz Güneş, zaman ayırdıkları için herkese ayrı ayrı teşekkür etti. İMKB Ortaokulunun seksene yakın öğretmen kadrosu olduğu açıklanırken, Gündüz Güneş ve aday arkadaşları 12.30 da tek tek vedalaşarak okuldan ayrıldılar. 

Haber; F.Çetin Kabadayı/ habername.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.