Iğdır’da Kansere Gülümse Toplantısı

Iğdır’da Kansere Gülümse Toplantısı

2014 yılının Nisan Ayında Ankara’da Selahattin KAPLAN tarafından kurulan KANSERE GÜLÜMSE DERNEĞİ tanışma toplantısı Iğdır İl Temsilcisi Eğitimci-Yazar Fatma ÇETİN KABADAYI tarafından Gökçe Restoranda yapıldı.

Toplantıya, Kansere Gülümse Derneğinin kuruluşu, amaçları, projeleri anlatılarak başlandı. Broşürler incelenerek konuyla ilgili bilgiler verildi. Kanser hakkında konuşma ve bilgilendirme yapan Fatma Çetin Kabadayı “Hepimiz kanser riski taşıyoruz, bunun bilincinde olarak hareket etmeli sağlıklı ve dengeli beslenmeliyiz. Spor yapmalıyız. Genetiği değiştirilmiş sebze ve meyvelerden,  vücuda zararlı kimyasal maddelerden mümkün olduğunca kaçınmalıyız. Kanser hastalarına moral vererek bu hastalığın erken teşhis ve tedavi ile iyileştirilebileceğini, moralin çok önemli olduğunu unutmamalıyız,” dedi. Aile Hekimi Mehmet KUM konuyla ilgili bilimsel açıklamalar yaparak konukları aydınlattı. Kanser Hastalığını yenen Zehra Vurgun’a konuklar soru yönelterek yaşadıklarını, iyileşme sürecini ve sevincini paylaştı.

Toplantıya katılanlar arasında Doktor Mehmet Kum, Öğretim Görevlisi Sözer Akyıldırım, Eczacı Sabahat Karagöz, Avukat Nahide Ova, J. Uzm. Çvş. Vural Kabadayı, Orman ve Su İşleri Müdürü Mete Türkoğlu, eşi ve kurum çalışanları, AKP Iğdır Aday Adayı Sultan Erik, MHP Iğdır Aday adayı Rahim Azeroğlu, Şair-yazar Nizamettin Uca, MEV Anodolu Lisesi Müdürü Naci AYDIN, Yeşil Iğdır Engelliler Spor Dernek Başkanı Hakan Abakay, şair-yazar Sevgi Ayyıldız, Yazar Hatice Tağal,Melekli Aytekin Arslan İlkokulu Müdürü Oktay Maral, Milli Eğitim çalışanları, gazeteci Özkan Aydın ve basın mensupları katıldı.

Toplantı Kanserle ilgili konuşmaların ardından yemek, şiir ve konuyla ilgili sohbetle devam etti.

Katılımcılar, Kansere Gülümse Derneği'nin Iğdır İli içinde çok faydalı olacağına inandıklarını bu tür toplantılarının sık sık yapılması gerektiğini dile getirdiler.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.