Tutuklanmak için 'Kahrolsun İsrail' dedi!

Tutuklanmak için 'Kahrolsun İsrail' dedi!

'Kahrolsun İsrail' diye slogan attıkları için yargılanan gençlere destek veren İHH Başkanı Yıldırım, 'kahrolsun İsrail' dedikten sonra "beni de tutuklayın" çağrısı yaptı.

İHH Kayseri Şubesi'nin düzenlediği ''Filistin'' konulu konferansta konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "kahrolsun İsrail" diye slogan attıkları için gözaltına alınan ve haklarında iddianame hazırlanan gençlere destek verdi. 

Kaskispor Bayan Basketbol takımı ile İsrail takımının mücadelesinde İsrail'i protesto eden gençlerin gözaltına alınmasını ve 30 genç hakkında dava açılmasını da eleştiren Yıldırım, ''Bu gençlerimiz hiç üzülmesin. Sizler yargılanmakla, ahiret beratınızı aldınız'' dedi. Yargılanan gençler arasında olmadığı için üzüldüğünü kaydeden Yıldırım, ''Ama eğer bu iş bu kadar basitse, beni de yargılasınlar. Diyorum ki, kahrolsun İsrail'' diye konuştu.

İsrail askerleri tarafından uluslararası açık denizde vurulan Mavi Marmara gemisi ile ilgili hazırlanan videoyu, baskında ölen Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan ile izlediğini belirten Yıldırım, ''Sizlere hitap etmek için çıktığım bu kürsüde nasıl bir psikolojideyim, siz tahmin edin'' diye konuştu.

İsrail'in, yıllardır Filistin'de yaptığı zulmün, Gazze'ye insani yardım götüren filoda bulunan Mavi Marmara gemisini vurmasının, hiç kimseyi ümitsizliğe düşürmemesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti: ''Hiç merak etmeyin, ümitsizliğe kapılmayın. Bir gün mutlaka Mescid-i Aksa'da namaz kılacağız. Biz, Mavi Marmara'da kanımızla İsrail'in çıplak yüzünü gösterdik. O gemide vurulan ve şehit olan arkadaşlarımızdan biri de Kayserili Furkan kardeşimizdi. Siz Furkan'ı şehit verdiniz. Ama dünyanın her yerinde yüzlerce Furkan yetiştirdiniz. Dünyanın her yerinde yeni bir Mavi Marmara seferini bekleyen birçok Furkan var.''

Gazze'ye yardım götüren filoya ''Vur'' emrini veren dönemin İsrail Genelkurmay Başkanının şimdi İsrail hükümetine, ''Türkiye'den özür dileyin, tazminat ödeyin ve ambargoyu kaldırın. Bu iş bitsin'' dediğini bildiren Yıldırım, ''Ama iş işten geçti. Biz bunu çok önce söylemiştik ve İsrail buna yanaşmamıştı. Bundan sonra İsrail ne yaparsa yapsın, davamızdan vazgeçmeyeceğiz, Mescid-i Aksa'dan vazgeçmeyeceğiz'' dedi.

Yıldırım, İsrail'in Akdeniz'de Mavi Marmara'yı vurmakla, bu gemiyi karaya çıkardığını da ifade ederek, şunları söyledi:

''Şimdi bakın, İsrail'le işbirliği yapan ülkelerin liderleri bir bir devriliyor. Mavi Marmara'nın yaktığı ateş, bölgedeki ülkeleri sardı. Çok acı olaylar yanı başımızda da yaşanıyor. Suriye bir kan gölüne döndü. Ama belki de çok yakında, çok daha güzel şeyler olacak. Bu bölgede muhtemel gelişmeler yaşanabilir. O zaman büyük bir Kudüs yürüyüşü için kendinizi hazırlayın.''

Konferansta daha sonra sanatçı Ömer Karaoğlu bir konser verdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum