İHH'ya insan hakları ödülü...

İHH'ya insan hakları ödülü...

Merkezi Fransa Strasbourg'da bulunan Uluslararası Karma Kültür Gençlik Konseyi (COJEP) bu yıl ki İnsan Hakları Ödülü’nü İHH'ya verdi.

Uluslararası Karma Kültür Gençlik Konseyi (COJEP) bu yıl ki ödüllerinin Cenevre'de dağıttı. Bu yılın İnsan Hakları Ödülü, Gazze'ye insani yardım filosu gönderen İHH İnsani Yardım Vakfı'na verildi. İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç ödülü, COJEP Başkanı Ali Gedikoğlu'ndan aldı. Hüseyin Oruç yaptığı konuşmada, Gazze'ye yardım için giden Mavi Marmara gemisinde bulunduğunu, İsrail komandolarının kanlı saldırılarına uğradıklarını ve 9 şehit verdiklerini söylerken yardımların devam edeceğini söyledi.

Oruç, “Bu ödül bize tekrar o geceyi hatırlattı. Biz Gazze’deki acıların son bulması için yola çıkmıştık. 38 ülkeden insanlar ortak amaçlar için bir araya gelmişti. 31 Mayıs gecesinde bizim yaşadığımız acılar büyüktü. Ama  herkes çok iyi biliyor ki Filistinliler bu acıları her gün yaşıyorlar” dedi.

Oruç’un konuşması izleyicilerden büyük alkış aldı.

İkinci ödül Dünya'da ırkçılıkla mücadele eden Fransız futbolcu Lilian Thuran'ın oldu.

Uluslararası 2010 Kültür Ödülü, İslam Konferansı Örgütü Başkanı Dr. Abdüllaziz Othman'a verildi. Othman'ın ödülünü de COJEP Genel Sekreteri Celil Yılmaz verdi. Othman kendisine gösterilen ilgiye teşekkür etti. Daha sonra ödül alanlar hep birlikte bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etiketler :