İHL’ler Yeniden Zirvede

İHL’ler Yeniden Zirvede

28 Şubat zulmüyle kapatılan ve AK Parti tarafından geçen yıl tekrar açılan İmam Hatip Ortaokulları’nın sayısı daha şimdiden bin 368’e ulaşmış durumda…

2 bin 219 İmam Hatip Okulu’nda okuyan toplam öğrenci sayısı da 692 bin 695’e ulaştı. İmam Hatip Okullarına olan talep her geçen gün artarak devam ediyor.

2006-2007 öğretim yılında 455 olan İmam Hatip Okulları sayısı, geçtiğimiz yıl getirilen 4+4+4 sistemi ve katsayı düzenlemesinden sonra 851’e yükseldi.  28 Şubat sürecinde kapatılan ve AK Parti tarafından geçen yıl tekrar açılan İmam Hatip Ortaokulları’nın sayısı ise daha şimdiden bin 368’e ulaştı. Toplamda 2 bin 219 İmam Hatip Okulu’nda okuyan toplam öğrenci sayısı da 692 bin 695’i buldu.

İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Başkanı Hüseyin Korkut, İmam Hatip okullarının 100. yaşını doldurmuş dev bir çınar olduğunu söyledi. 

İmam Hatip Okulları’nın bu güne kadar oynanan oyunlara gelmediğini ve doğru bildiği yoldan şaşmadığını, milli ve manevi değerlere asla sırt çevirmediğini hatırlatan Korkut, “İmam Hatip Okulları yakın tarihimizde gerek katsayı adaletsizliği, gerekse başörtüsü zulmü gibi haksız uygulamalarla bitirilmeye çalışıldı. Ancak milletin bağrından çıkan bu okullar yine milletin üstün gayret ve teveccühleri sayesinde kapatılamamış, önünde bulunan engeller kaldırıldığında ise yeniden bir çağlayan gibi akmaya başlamıştır” dedi. 

Korkut, 28 Şubat sürecinin yaşandığı dönemde yok edilmeye çalışılan İmam Hatip Liseleri’nin, bağrından çıkardığı Başbakan Erdoğan’ın çalışmaları ve halkın destekleri ile yeniden açılmaya başladığını belirterek, “Bugün 2 bin 200’ü aşan İmam Hatip Okulu ve 700 bine yakın öğrencisi ile eğitime ara vermeden devam eden İmam Hatiplere, hak ettiği itibar iade edilmiştir” ifadelerini kullandı. 

MİLLETE KULAK VERDİLER

Tüm İlahiyat Fakülteleri ve Yüksek İslam Enstitüleri Mezunları Derneği (TİYEMDER) Başkanı Selahattin Yazıcı da, İmam Hatip okullarına olan yoğun talebin 1980’li yıllarda başladığını, 1990’lı yıllarda zirveye çıktığını ve bu talebin bugün de artarak devam ettiğini söyledi.

28 Şubat döneminde İmam Hatip Okullarının önünün kesilmek istendiğini kaydeden Yazıcı, “AK Parti hükümeti de halkın bu yoğun talebinin farkındaydı. Bunun için imam hatip liselerinin önünü açtı ve sayılarını çoğalttı. Zaten millette bunu dört gözle bekliyordu. Milletin taleplerini eninde sonunda karşılamak zorundasınız” dedi.
Bu arada, Milli Eğitim Bakanlığı, dün bir gazetede yer alan “Her yere imam hatip ısrarı Milli Eğitim isyan çıkardı” haberinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

HABERVAKTİM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.