İhraç edilen Sarıkaya Nerede?

İhraç edilen Sarıkaya Nerede?

Şemdinli Olayları ile ilgili soruşturmayı yürüten Ferhat Sarıkaya hazırladığı iddianame sonrası haksızca ihraç edilmiş ve sır olmuştu:

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, eski Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın yurtdışındaki yeri konusunda kayıtlarda herhangi bir bilgi bulunmadığını bildirdi.

Ergin, CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol'un "Savcı Sarıkaya'nın Ergenekon gizli tanığı" olup olmadığına ilişkin yazılı soru önergesini yanıtladı.

Tanık koruma tedbir kararlarıyla bu kararların uygulanmasına yönelik diğer işlemlerin Tanık Koruma Kanunu'nun amir hükümleri doğrultusunda "gizli" olarak yürütüldüğü hatırlatılan yanıtta, şöyle denildi:

"Anılan Kanunun 20. maddesine göre de sözü edilen gizliliği ihlal edenler hakkında cezai müeyyide uygulanması öngörülüyor.

Bilgi Edinme Hakkı Kanunu'nun 21. maddesine göre, kişisel bilgilerin gizliliğinin korunmasının hüküm altına alındığı, bu doğrultuda, kişisel bilgilerden olan ülkeye giriş ve çıkışların, kişilerin kendilerine, yasal temsilcilerine ve haklarındaki bir soruşturma ya da kovuşturma gibi nedenlerle ilgili ve yetkili kurumların yazılı talepleri üzerine, talep sahibi kurumlara verilebiliyor.

Dışişleri Bakanlığı Siyaset Planlama Genel Müdür Yardımcılığı ifadeli, 9 Kasım 2009 tarihli yazıda, soru önergesinde adı geçen kişinin yurt dışındaki yeri konusunda kayıtlarında herhangi bir bilginin bulunmadığı bildirilmiştir."

Etiketler :